Comença l’enderroc de l’antic Cinema Pere IV per construir un pol d’equipaments

El nou edifici, que substituirà la sala de projecció, tindrà tres espais: la Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner, un auditori i les instal·lacions de l’ampliació del CAP Besòs, que doblarà la superfície actual.

31/01/2023 15:08 h

Ajuntament de Barcelona

L’actuació és fruit d’un acord amb la Generalitat per poder incrementar de 1.500 a 3.000 metres quadrats el centre d’atenció primària del barri. Les instal·lacions d’ampliació del CAP s’ubicaran a les tres plantes superiors del nou edifici, que connectarà amb el CAP actual per una passarel·la.

L’auditori, pensat per rememorar l’antic cinema, s’ubicarà a la planta del soterrani i servirà com a espai polivalent.

La biblioteca deixarà de compartir espai amb el Centre Cívic del Besòs i el Maresme i ocuparà la planta baixa de l’edifici.

Calendari

L’enderroc de l’antic Cinema Pere IV durarà quatre mesos, i després començarà la construcció de l’edifici d’equipaments, que es preveu que estigui enllestit el 2026.

La conservació de l’antic Cinema Pere IV no ha estat possible per diversos problemes estructurals, com ara problemes de carbonatació a les bigues, deficiències en l’aïllament tèrmic, manca dels elements de protecció contra incendis, filtracions d’aigua i greus deficiències d’accessibilitat.

Etiquetes associades a la notícia