Compra dels primers habitatges procedents de la normativa urbanística del 30%

La Comissió de Govern ha aprovat la compra dels primers pisos procedents de la normativa de destinar el 30% de les noves construccions i grans rehabilitacions a habitatge assequible. Es tracta de vuit pisos al districte de Sant Andreu que passaran a formar part del parc de lloguer públic de la ciutat. Després de dos anys d’exempcions i la pandèmia, la mesura està suposant la construcció de 120 habitatges protegits.

22/10/2022 11:43 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta primera adquisició s’ha fet a través del dret de compra preferent de l’Ajuntament per adquirir habitatge protegit en venda a la ciutat. Es tracta de vuit pisos d’entre 71 i 89 metres útils, vuit places d’aparcament i un traster. El cost total de la compra és de 2.094.730 euros.

Els pisos s’ubiquen en un edifici de 27 habitatges del carrer de Puerto Príncipe, al barri del Congrés i els Indians, que està en procés de rehabilitació. Es preveu que estiguin disponibles l’any 2024.

Gràcies a aquesta normativa de destinar el 30% d’habitatges de noves construccions i grans rehabilitacions a habitatge protegit s’estan construint pisos als districtes de l’Eixample, Sants-Montjuïc, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. En total són 120 nous habitatges assequibles.

Després dels dos anys d’exempcions i la pandèmia, també s’han iniciat inspeccions per detectar possibles incompliments, que de moment han permès detectar disset promocions que incompleixen la normativa perquè no reserven el 30% d’habitatge i que se sancionaran d’acord amb la Llei catalana del dret a l’habitatge.

Etiquetes associades a la notícia