Compromís per crear 45.000 llocs de treball verds fins al 2030

Projectes com la transformació dels polígons del Besòs o la implantació del model Superilla Barcelona permetran a la ciutat impulsar prop de 45.000 llocs de treball vinculats a l’economia verda. El compromís forma part d’una aposta conjunta acordada a la cimera mundial d’alcaldes. Les grans capitals reunides a Buenos Aires han fixat l’objectiu comú de crear 50 milions de llocs de treball no lligats als combustibles fòssils i que han d’ajudar a limitar l’escalfament global del planeta i a crear comunitats més sanes i justes.

20/10/2022 10:36 h

Ajuntament de Barcelona

En concret, la Declaració C40 avala i inclou com a exemples tres iniciatives de Barcelona: l’impuls del model Superilla, l’obra pública de lloguer i la rehabilitació d’edificis i espai públic i el projecte de regeneració urbana als polígons del Besòs. Per exemple, del nou model de carrer de la Superilla Barcelona, en destaca la substitució de l’asfalt per materials amb una petjada de carboni més baixa, la millora dels sistemes de recollida d’aigua i la creació de 8.000 llocs de treball.

Els treballs verds són els que desenvolupen una activitat que s’enfoca a reduir la contaminació i a conservar els recursos naturals o els que no afecten de manera negativa el medi ambient. Actualment es necessiten 50 milions de llocs de treball verds perquè les ciutats puguin reduir a la meitat les emissions segons els objectius de l’Acord de París.

La presentació de la Declaració C40 ha donat el tret de sortida a Buenos Aires de la cimera mundial de ciutats, que agrupa les principals capitals del món que aposten per treballar conjuntament per una recuperació econòmica justa i verda i que afavoreixi a tothom. La cimera la presideix l’alcalde de Londres, i Barcelona n’ocupa la vicepresidència i lidera el grup de ciutats europees conjuntament amb Milà.

Etiquetes associades a la notícia