Connectem Barcelona arriba al barri del Besòs i el Maresme per reduir la bretxa digital

El servei Connectem Barcelona, servei d’acompanyament de necessitats digitals, busca donar resposta a la situació d’emergència desencadenada per la ràpida digitalització d’activitats bàsiques com l’educació, la recerca d’oportunitats laborals o els tràmits administratius causada per la pandèmia de covid-19. Després de la prova pilot que es va fer a Nou Barris, ara arriba a Sant Martí, fruit de la col·laboració entre el Districte, la fundació BIT Habitat, la fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation i Parlem Telecom.

20/02/2023 13:10 h

Ajuntament de Barcelona

 

El servei de préstec estarà disponible per a les persones usuàries de les entitats i dels serveis municipals de barri que participen en el projecte. Aquestes entitats seran les encarregades de fer les cessions en préstec perquè els que ho necessitin puguin beneficar-se de l’ús dels dispositius i connexió de bona qualitat a casa seva. La coordinació del projecte és farà des del Casal de Barri del Maresme.

A partir del maig està previst que tres persones, en el marc dels plans d’ocupació, s’incorporin al servei per oferir suport digital personalitzat a les persones usuàries.

Aquest projecte dona continuïtat al projecte pilot Connectem Barcelona, que s’ha implementat durant més d’un any al barri de la Trinitat Nova, a Nou Barris, i ha donat ordinadors portàtils, connectivitat i capacitació a 350 persones.

Els portàtils que es posaran en préstec han estat cedits per Mobile World Capital Barcelona, mentre que les targetes SIM les cedeix Parlem Telecom.

Els serveis o les entitats que han expressat interès a rebre els 25 portàtils i prestar-los als seus usuaris i usuàries són:

  • Associació de Veïns i Veïnes El Besòs
  • Associació de Veïns i Veïnes Barri Maresme
  • Associació de Dones Ambar Prim
  • Fundació Cepaim
  • Punt d’Informació Juvenil (PIJ)
  • Barcelona Activa
  • Estudiants Catalans d’Origen Pakistanès (ECOP)

S’està preparant una licitació per fer arribar el servei a més territoris i involucrar-hi més actors, com el Pla de barris, per poder desenvolupar una política d’inclusió digital més global. En aquest sentit, el primer punt del servei que s’inaugura al Besòs ajudarà a dimensionar el servei de préstec de portàtils i connectivitat i a ampliar-lo de manera sostenible.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia