Continua la transformació de la Meridiana

La transformació de l’avinguda Meridiana en un eix cívic més amable i saludable continuarà al setembre. En quatre anys es preveu remodelar el tram entre el carrer de Mallorca i el passeig de Fabra i Puig, amb més espai per als vianants i la mobilitat sostenible, 13.000 metres quadrats més de verd i nous espais d’estada.

28/01/2020 18:46 h

Ajuntament de Barcelona

La remodelació, que s’ha consensuat amb el veïnat i les entitats, farà que la Meridiana passi de ser una autopista urbana a ser un corredor verd que convidi a passejar i a fer vida veïnal al carrer en un espai menys contaminat i més agradable, que també faciliti els desplaçaments a peu entre els barris dels entorns.

La remodelació inclou:

  • Un carril menys de circulació per sentit.
  • Un carril bici segregat de doble sentit a la mitjana central.
  • Arbres i parterres a l’espai central i a les voreres.
  • La transformació de la plaça de Ferran Reyes i els jardins de Maria Soteras Mauri.
  • Nous passos de vianants.
  • Zones d’estada amb mobiliari urbà nou.
  • La renovació de l’enllumenat.

La primera actuació, que inclou el tram entre els carrers de Mallorca i de Josep Estivill, començarà al setembre i s’acabarà la tardor del 2021.

La segona fase de la remodelació, entre el carrer de Josep Estivill i el passeig de Fabra i Puig, s’executarà entre el 2022 i el 2023.

El pressupost de l’actuació és de 46,6 milions d’euros.

Objectiu: de les Glòries al nus de la Trinitat

La transformació de la Meridiana continua a partir del tram ja remodelat, entre la plaça de les Glòries i el carrer de Mallorca, que es va estrenar l’abril del 2019.

A més, durant els propers quatre anys es treballarà en l’elaboració d’una proposta de transformació de la Meridiana entre el passeig de Fabra i Puig i el pont de Sarajevo, on els desnivells del terreny i el predomini del trànsit rodat generen una fractura important entre els barris, i es negociarà amb el Govern de la Generalitat, que té les competències per actuar en l’avinguda des d’aquest punt fins al nus de la Trinitat, com es remodela aquest tram.

Etiquetes associades a la notícia