Conveni de col·laboració amb la Generalitat per construir 1.700 habitatges socials

El conveni és fruit de l’oferiment que es va fer durant la Comissió Mixta entre l’Ajuntament i la Generalitat de 27 parcel·les de titularitat municipal a l’Institut Català del Sòl (Incasòl), que invertirà uns 221 milions d’euros en la construcció d’un mínim de 1.700 habitatges de protecció oficial i allotjaments dotacionals, de lloguer assequible, en solars del municipi de Barcelona.

15/01/2024 15:53 h

Ajuntament de Barcelona

D’acord amb el conveni signat, una vegada es formalitzi el dret de superfície d’aquests solars per un termini de 75 anys a favor de l’Incasòl, es construirà una primera fase de 637 habitatges en els 11 primers solars aportats pel consistori. L’Incasòl tindrà cinc anys per executar la construcció de la promoció. La inversió prevista d’aquesta primera fase és de 82,81 milions d’euros.

Quan s’acabi l’obra, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, juntament amb el Consorci de l’Habitatge de Barcelona, establirà els criteris d’adjudicació dels habitatges. Es preveu una reserva mínima del 30% del total per a joves de menys de 35 anys.

Etiquetes associades a la notícia