Obre el concurs per tornar a fer girar les aspes d’El Molino

Un dels grans centres de l’oci nocturn barceloní del segle passat, El Molino, tornarà a fer girar les aspes ben aviat. A partir del 7 de març i durant un termini de 20 dies hàbils, es podran presentar propostes per a la gestió de l’equipament, per donar-li un ús nou i convertir-lo en un centre de creació musical.

06/03/2024 15:44 h

Ajuntament de Barcelona

 

Amb el nou projecte cultural El Molino es convertirà en un espai dedicat a tots els estils musicals, posant l’èmfasi en les músiques populars i, sobretot, la cançó d’autor, el jazz, el flamenc i les músiques d’arrel, tant les tradicionals com les de format més urbà o la rumba catalana. L’objectiu és que l’espai, que també hauria d’incloure una proposta gastronòmica, funcioni com a centre de suport al teixit musical i a la creació de la ciutat i com a aparador per a artistes.

La concessió, per un període de quatre anys, haurà de tenir un model de gestió que ofereixi usos alternatius, de manera que es pugui obtenir el màxim profit de l’espai en tots els horaris. L’espai haurà de treballar en xarxa amb la resta d’espais i iniciatives musicals i culturals de la ciutat (com les sales o fàbriques de creació i programes com Barcelona Districte Cultural) i també relacionar-se de manera directa amb festivals i programacions de la ciutat, com ara Barnasants, el Festival Internacional de Jazz, Ciutat Flamenco, El Dorado o el Festival de Blues, entre altres. Finalment, l’espai també s’ha de relacionar amb altres espais musicals del Paral·lel, com Paral·lel 62, la Sala Apolo i el Centre Cultural Albareda, per tal de disposar d’un discurs propi i coherent, complementari al d’altres sales. 

Consulteu les bases del concurs per a la concessió d’El Molino en aquest enllaç.

Un equipament amb molta història

El Molino va néixer l’any 1898 amb el nom de la Pajarera Catalana, una denominació que l’any 1910 canviaria per la de Petit Moulin Rouge i, després de la Guerra Civil i amb una dictadura que no admetia noms en idiomes diferents del castellà, El Molino.

Entre els artistes que han donat vida a la sala hi ha des de la Bella Dorita fins a artistes com Merche Mar; Lita Claver, La Maña; Escamillo, o Susana Egea, mites de la revista que protagonitzaven uns espectacles en els quals la música, el teatre de proximitat, la màgia i la picardia eren els grans protagonistes.

El consistori va adquirir el local de la mítica sala del carrer de Vila i Vilà el juliol de l’any 2021 per 6,2 milions d’euros, després que la sala hagués passat problemes econòmics greus i s’hagués posat a la venda.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia