Crida a la vaga feminista pel 8 de Març

La Comissió 8 de Març del moviment feminista ha convocat una gran manifestació durant la jornada que sortirà de la plaça Universitat a les 18.30 hores.

15/02/2018 13:10 h

Districte Sant Andreu

Contra els assassinats masclistes, les agressions sexuals i la bretxa salarial. Sota aquestes premisses sorgeix la vaga feminista del proper 8 de març que inclourà, a més, una gran mobilització que sortirà des de plaça Universitat a les 18.30 hores.

Una vaga de dones en la qual podrem reflexionar col·lectivament què poden fer tots i cadascun dels homes per canviar una situació sobre la qual s’haurien d’haver manifestat ja contraris a ella.

Practiquem un feminisme interseccional perquè sabem que estem travessades per desigualtats i precarietats que ens situen en llocs molt diversos davant del patriarcat, el treball assalariat, les cures, el consum, l’exercici dels nostres drets, la formació i la participació ciutadana, per les diferències que travessem alguna de nosaltres segons la procedència, la classe, l’edat, l’orientació sexual, la identitat de gènere i habilitats. Però la vaga és de totes, hi ha un buit per a totes i cadascuna de nosaltres en la nostra vaga feminista del 8M.

Ens convoquem totes, com van fer les nostres antecessores, per trencar els privilegis d’una societat patriarcal i capitalista, racista i heteronormativa. Ens convoquem totes a aquesta vaga que té els seus antecedents en la tragèdia que va suposar per a les nostres germanes que van ser assassinades, cremades, acusades de “bruixes”, per perpetuar el control del model social i econòmic masculí, que se sentia amenaçat.

El nostre és un crit global, transfronterer i transcultural. Som un moviment internacional divers que planta cara a l’ordre patriarcal, racista, capitalista i depredador amb el medi ambient, i que proposa altres vides i un altre món radicalment diferent. Formem part de les lluites contra les violències masclistes, pel dret a decidir sobre el nostre cos i la nostra vida, per la justícia social, l’habitatge, la salut, l’educació, la sobirania alimentària, i la laïcitat, contra l’extractivisme i els tractats de lliure comerç, l’explotació i moltes altres lluites col·lectives. Unides per una altra forma d’entendre i organitzar la vida, l’economia i les relacions. Perquè som antimilitaristes i estem contra les guerres, i les fronteres, contra els Estats autoritaris i repressors que imposen lleis mordassa i criminalitzen la protesta i la resistència feminista. Unides a les dones que defensen els drets humans i la terra, arriscant les seves vides.

Formem part d’un procés de transformació radical de la societat, de la cultura, de l’economia, de les relacions. Volem ocupar l’espai públic, reapropiar-nos de la decisió sobre el nostre cos i la nostra vida, reafirmar la força política de les dones, lesbianes i trans i preservar el planeta en què vivim.

I per això el 8M pararem nostre consum, el treball domèstic i les cures, el treball remunerat i els nostres estudis, per demostrar que sense nosaltres no es produeix, i sense nosaltres no es reprodueix.

Això ni comença ni s’acaba el 8 de març. El procés comença molt abans del dia de la vaga, fent reunions, construint propostes, teixint xarxes, posant en marxa processos de contagi … i culminarà el dia 8 amb una vaga en què visibilitzarem les nostres denúncies i exigències en tots els espais, prenent les carrers en pobles i ciutats.