Dispositius mòbils per pal·liar la soledat als hospitals

S'han distribuït 1.200 dispositius mòbils als hospitals, els pavellons Salut i els hotels medicalitzats de la ciutat perquè els pacients aïllats puguin parlar amb els seus familiars. A més, facilitaran l'intercanvi de dades entre els equipaments sanitaris.

26/04/2020 13:19 h

Ajuntament de Barcelona

Els dispositius inclouen tauletes, mòbils, mòdems, ordinadors d’altes prestacions i pantalles per poder fer videoconferències.

Aquests aparells s’estan distribuint entre els principals centres hospitalaris de Barcelona (Vall d’Hebron, Hospital de Sant Pau, Hospital del Mar i Hospital Clínic) i els seus respectius pavellons Salut (CEM Guinardó, CEM Claror Marítim i l’INEFC), i els hotels medicalitzats.

Acostar les famílies 

L’objectiu és pal·liar la falta de suport familiar davant l’absència de visites i que els pacients puguin informar del seu estat de salut amb més continuïtat als seus éssers estimats. En els casos més lleus, els aparells també tindran un ús d’oci.

A més, els dispositius facilitaran l’accés als historials dels pacients i l’intercanvi de dades entre els pavellons Salut i els hotels medicalitzats, i els seus centres de referència.

L’Ajuntament i la Generalitat, a través del Consorci Sanitari de Barcelona, gestionen la cessió i instal·lació dels aparells que han rebut com a donació per part de grans operadores telefòniques i empreses de telecomunicacions.