El bany i l’esbarjo a les platges tornaran amb la fase 2 de la desescalada

A partir de la fase 2 de la desescalada, prevista per al 8 de juny, es permetrà el bany i l’esbarjo a les platges de la ciutat. Per preservar la salut de tothom i garantir la distància de seguretat entre les persones, s’establiran mesures de control de l’aforament a les platges de Ciutat Vella, les més visitades habitualment.

04/06/2020 17:47 h

Ajuntament de Barcelona

Les platges tindran una capacitat màxima d’entre 25.000 i 38.000 persones, que disposaran d’entre 6 i 9 metres quadrats d’espai, segons si l’ús que en fan és individual o en grup.

La capacitat total serà similar a la d’altres anys, però distribuïda per totes les platges i franges horàries. Per garantir que es respecti l’aforament màxim s’establiran les següents mesures de control a les platges de Ciutat Vella, que acostumen a ser les més visitades:

  • Punts d’accés.
  • Càmeres amb sensors que recolliran en temps real dades sobre el volum de gent.
  • Tanques de fusta i corda per restringir l’accés si s’arriba a la capacitat màxima.
  • Control de la distribució de la gent a la sorra.
  • Informació dels nivells d’ocupació a peu de platja i en línia.

L’inici de la temporada de bany implicarà també la reactivació dels serveis de salvament i socorrisme (de 10.30 a 19.30 hores), l’habilitació d’un lavabo públic per platja i la disponibilitat de dutxes i rentapeus.

Sortida planificada, menys aglomeracions

El web de platges informarà en temps real del nivell d’ocupació de cadascuna de les platges amb un sistema de semàfors que indicarà si la concentració de gent és baixa, normal, alta o molt alta.

Per evitar cues i aglomeracions a les platges, caldrà planificar la platja on es vol anar abans de sortir de casa.

Els gossos tornen a l’aigua!

La platja de gossos, ubicada a la platja de Llevant, reobrirà l’11 de juny amb limitació de l’aforament i control de les mesures de prevenció sanitàries, com la distància social.

L’espai està adaptat amb abeuradors per a animals grans i petits, i dutxa per als cans.

Per accedir cal que el gos porti xip i s’ha d’actuar amb responsabilitat i collir les deposicions.

Etiquetes associades a la notícia