El bitllet senzill ja es pot pagar amb targeta bancària en dues línies de bus

Amb aquest nou sistema s’elimina la manipulació d’efectiu, s’aconsegueix agilitzar el servei amb un temps d’aturada més breu a les parades i es facilita l’accés a les persones que fan servir el servei de bus de manera esporàdica. Està previst que el sistema, apte també per a telèfons i rellotges intel·ligents, s’instal·li progressivament a tota la flota d’autobusos durant els propers mesos i que es completi a la flota regular de TMB (més de mil vehicles) al novembre.

21/05/2021 12:49 h

Ecologia Urbana

El pagament i validació del bitllet senzill d’autobús amb targeta bancària ja està disponible, des d’avui, 21 de maig, a les línies V3 (Zona Franca – Can Caralleu) i 46 (Aeroport – Plaça d’Espanya) de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

El projecte, que comença ara en dues línies i progressivament, durant els propers mesos, s’estendrà per tota la xarxa, està impulsat per TMB i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), en el marc de la digitalització del transport públic, i és un pas més en el projecte de la T-mobilitat.

Es tracta d’una alternativa fàcil i pràctica als pagaments en efectiu a bord dels vehicles. El sistema admet pagaments amb targetes de dèbit i de crèdit de les marques principals, així com amb els dispositius mòbils en què puguin estar integrades, com ara telèfons i rellotges intel·ligents.

Així, en el moment de pujar a l’autobús només cal acostar la targeta o el dispositiu al lector —situat al costat de l’habitacle de conducció—, que en capta les dades i gestiona la compra del bitllet senzill a través de la passarel·la de pagament.

La transacció electrònica també és la prova que es disposa de títol vàlid en cas d’una inspecció de bitllets, ja que el terminal d’inspecció hi té accés, de manera que no és necessari obtenir el tiquet.

Més facilitat per a l’ús esporàdic del bus

El pagament amb targeta bancària suposa donar més facilitats per a l’accés a l’autobús a les persones que no en són usuàries habituals i no tenen una targeta o abonament integrat.

Així, qualsevol persona pot viatjar en bus amb la targeta de crèdit o dèbit, emesa per qualsevol banc del món, sense haver de fer gestions prèvies.

Amb aquest nou sistema s’elimina la manipulació d’efectiu i s’aconsegueix agilitzar el servei amb un temps d’aturada més breu a les parades.

Posada en servei a les línies V3 i 46

La posada en servei del sistema a les línies V3 i 46 (uns trenta vehicles i uns vint mil viatgers diaris entre totes dues abans de la crisi de la covid-19) servirà per incorporar-hi correccions i millores.

Posteriorment i durant els propers sis mesos continuarà la instal·lació d’equips de validació amb targeta bancària a la resta de línies, amb la previsió que es completi a tota la flota regular de TMB (més de mil vehicles) el novembre vinent.

Cal recordar que la venda manual de bitllets a bord dels autobusos es va anul·lar amb motiu de les mesures de prevenció de la covid-19, la primavera del 2020, i des del juny passat ja es pot comprar el bitllet senzill en versió electrònica amb el telèfon mòbil, a través de TMB App, i validar-lo amb els codis QR instal·lats a bord.

Font: TMB

Etiquetes associades a la notícia