El carrer Pelai tallat durant 3 mesos per les obres de l'estació de Plaça Catalunya

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reprèn les obres de millora i allargament de les vies i les andanes a l'estació de plaça Catalunya, que han estat interrompudes per l'estat d'alarma.

13/05/2020 11:00 h

Districte Eixample

FGC està habilitant l’estació de Plaça Catalunya per realitzar entrades automàtiques dels trens, millorar la seguretat ferroviària i la funcionalitat de l’estació amb l’allargament de les vies i de les andanes. Per aquest motiu, durant el mes de març va començar a enderrocar les antigues dependències i, per temes estructurals, també va demolir el sostre del vestíbul de connexió entre Metro i FGC per fer una reconstrucció de l’estructura.

Les obres es van interrompre durant l’estat d’alarma, excepte els treballs més urgents per garantir la integritat estructural de l’obra. Ara es reprenen i comportaran restriccions al trànsit del carrer Pelai, tal i com estava previst a l’inici de l’obra.

Afectacions a la mobilitat

Les afectacions al trànsit començaran el 18 de maig amb l’ocupació de dos carrils i el tall per als vehicles privats serà del 20 de maig al 31 d’agost. Durant aquest temps, el carrer Pelai quedarà amb un únic carril de circulació operatiu que estarà destinat al transport públic (busos i taxis), al veïnat, als vehicles d’emergències i als de mercaderies. El trànsit privat amb destinació a la Rambla no podrà baixar per Pelai i s’haurà de desviar per la Gran Via de les Corts Catalanes i la Rambla de Catalunya, que s’habilitarà en sentit descendent.

Per la seva banda, aquell que tingui com a destinació Via Laietana, haurà de circular per Gran Via de les Corts Catalanes i Pau Claris per enllaçar amb Via Laietana. Pel carrer de Balmes només podran circular en sentit descendent els autobusos i aquells que tinguin com a destinació el carrer Bergara (vehicles del veïnat, mercaderies i els que hagin d’accedir als aparcaments subterranis).

Mobilitat a peu

La intervenció també comportarà l’anul·lació del pas de vianants actualment existent que connecta la Rambla amb el costat Llobregat de plaça Catalunya. Es pintarà un nou pas al carrer Pelai, al costat dels accessos de metro i estació de tren de FGC.

Mobilitat en bus

Els autobusos que fan part del seu itinerari per l’àmbit afectat estaran sotmesos a petites variacions de recorregut i alguna modificació de les parades habituals, que es traslladaran al punt més proper possible. Es senyalitzarà i s’informarà sobre les possibles afectacions.

La Zona Bus de plaça Catalunya també quedarà afectada per les obres.

Calendari

  • 18 i 19 maig:  ocupació de dos carrils addicionals al c. Pelai
  • 31 d’agost: s’alliberen els quatre carrils de circulació de Pelai  i s’obre la connexió de la vorera del costat muntanya
  • 16 octubre: s’amplia la connexió de la vorera
  • 15 novembre: finalitza l’ocupació de la vorera i del carril que restava al c. Pelai

Més informació

Etiquetes associades a la notícia