El comerç de proximitat, beneficiat per l’“Obrim carrers”

Un estudi qualitatiu mostra l’èxit de la iniciativa “Obrim carrers”, que ha estat molt ben valorada tant pels veïns i veïnes (el 75% s’hi mostren a favor o molt a favor) com pels comerciants (88%).

19/03/2021 20:28 h

Ajuntament de Barcelona

Segons aquesta enquesta, el comerç de proximitat ha sortit beneficiat de l’“Obrim carrers”. Així ho creuen el 81% dels comerciants, que, en la seva majoria (65%), han notat l’impacte positiu de la pacificació. El veïnat també hi està d’acord i el 36% dels veïns i veïnes asseguren que compren més al barri els caps de setmana d’ençà de l’inici de la iniciativa.

L’estudi qualitatiu, que ha enquestat 535 persones, també mostra els canvis d’hàbits en la mobilitat: el 61% camina més, un 26% es desplaça més en bicicleta o amb vehicles de mobilitat personal i un 26% utilitza menys el cotxe.

La prohibició de circulació a vehicles motoritzats i el canvi d’hàbits tenen un efecte directe en aspectes com la qualitat ambiental, la seguretat vial o l’ús ciutadà de l’espai públic. Fins a un 78% de les persones que han participat en l’estudi consideren que la qualitat ambiental millora cada cap de setmana, i un 77% perceben una millora en l’ús de l’espai públic per part dels veïns i veïnes.