El curs vinent hi haurà menys alumnes, els mateixos grups i ràtios més reduïdes

Tot i la previsió del descens del nombre d’alumnes per al curs vinent, es mantindrà el nombre de grups i, per tant, es reduiran les ràtios per classe, que s’ajustaran així a les recomanacions de millores pedagògiques. A educació infantil, als grups d’infants de 3 anys, el 88% dels centres públics tindran grups d’entre 20 i 21 alumnes per classe.

25/02/2022 18:48 h

Ajuntament de Barcelona

El Consorci d’Educació de Barcelona reduirà les ràtios d’alumnes a les aules d’infantil d’alumnes de 3 anys (I3). Tot i que es parteix de la previsió d’un descens de l’11% de l’alumnat, això no es traduirà en una reducció del nombre de grups sinó en la reducció de les ràtios, d’acord amb el compromís anunciat pel Departament d’Educació d’introduir millores pedagògiques. Així, els grups classe d’I3, segons la realitat de cada zona d’escolarització, oscil·laran entre els 20 i els 23 alumnes.

Enguany, en aplicació de les noves mesures que s’implanten amb el Decret d’admissió d’alumnat, s’han ampliat els sistemes de detecció prèvia i l’acompanyament a les famílies amb alumnat amb necessitats de seguiment educatiu específic (vinculades al retard del desenvolupament, trastorns i discapacitats —NESE A—) i a l’alumnat en situació de vulnerabilitat social i econòmica —NESE B— per poder treballar en la reserva de places de manera equilibrada als centres i les zones educatives.

Oferta inicial i capacitat dels grups a infantil 3 (I3)

L’oferta inicial de places per al curs 2022-2023 a I3 és de 12.014, i es preveu una demanda de 10.450 alumnes. D’aquestes places, 5.761 són en centres públics i 6.253 són en centres concertats. Aquestes places estan distribuïdes en 177 centres públics (amb 276 grups) i 150 de concertats (amb 278 grups).

Oferta inicial i capacitats dels grups a primer d’ESO

A primer d’ESO l’oferta pública per al curs 2022-2023 presenta un descens de la demanda de 453 alumnes amb relació al curs passat. En total s’ofereixen places en 76 centres públics (amb 194 grups) de primer d’ESO arreu de la ciutat.

Dos centres nous per al curs 2022-2023: Escola Projecte i Institut Escola El Molí

El Consorci d’Educació de Barcelona disposarà el curs vinent de 340 places públiques més mitjançant la incorporació a la xarxa pública de l’Escola Projecte (districte de Sarrià – Sant Gervasi) i l’entrada en funcionament de l’Institut Escola El Molí, que sorgeix de la fusió entre l’Escola Prosperitat (una línia) i l’Institut Galileo Galilei (dues línies), a Nou Barris.

Calendari de preinscripció

Per facilitar al màxim el procés de preinscripció, el Consorci d’Educació de Barcelona, a través del web edubcn.cat, facilita tota la informació de l’oferta educativa de Barcelona, la guia dels centres, l’àrea d’influència, els centres adscrits i les activitats de portes obertes, amb la possibilitat de traduir el contingut en diversos idiomes. D’altra banda, al web preinscripció.gencat.cat es troba tota la informació sobre la preinscripció en línia.

Els centres preparen aquests dies la preinscripció escolar per al curs vinent, que està prevista entre els dies 7 i 21 de març per a l’alumnat de segon cicle d’infantil i primària (de 3 a 12 anys), i entre els dies 9 i 21 de març per a l’alumnat d’educació secundària obligatòria (de 12 a 16 anys). Aquest any, com l’any passat, la campanya de preinscripció serà totalment telemàtica.

Aquest curs també s’obren a partir de l’1 de març les vuit oficines de suport a la preinscripció per ajudar les famílies i oferir-los atenció informativa, i a partir del 7 de març per fer el suport a la preinscripció amb cita prèvia.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia