El jovent del Raval s'implica en el futur de Can Seixanta

El Kn60Lab és un procés participatiu dirigit a joves de 16 a 25 anys perquè proposin i dissenyin els projectes que es desenvoluparan al nou equipament juvenil que ocuparà l’antiga casa fàbrica de teixits Tarruella, coneguda popularment com a 'Can Seixanta', al Raval.

20/03/2018 17:23 h

Ajuntament de Barcelona

VÍDEO. Gala Pin: “Volem que els joves i les joves proposin activitats per definir els usos que ha d’acollir Can Seixanta.”

Fins que s’acabin les obres de rehabilitació de l’espai, s’han instal·lat dos mòduls a la rambla del Raval per començar a definir-ne els usos, les activitats artístiques i formatives i els tallers de lleure que s’hi organitzaran. A les parets dels mòduls diferents vinils expliquen el programa en els idiomes més comuns del barri: català, castellà, tagàlog, urdú i bengalí.

El projecte Kn60Lab és una de les accions del Pla de barris del Raval Sud i Gòtic Sud, i té l’objectiu de treballar en xarxa amb joves que normalment no participen en aquests processos participatius i apoderar-los per desenvolupar diferents projectes, juntament amb instituts, entitats i altres col·lectius del barri. Els mòduls estaran oberts fins al mes de juliol els dimarts, dijous i divendres de 17.00 a 20.00 hores.

L’antiga casa fàbrica de teixits

La casa fàbrica de Can Seixanta es va construir el 1833 al carrer de la Riereta, al Raval, i era propietat del fabricant de teixits Magí Tarruella. Can Seixanta és un exemple de les construccions industrials ubicades al Raval entre els segles XVIII i XIX. L’edifici té una superfície total d’uns 5.500 metres quadrats i les diferents parts varien d’alçada des de planta baixa fins a cinc plantes.

El 2016, l’Ajuntament de Barcelona va comprar Can Seixanta per 6 milions d’euros a un grup inversor alemany. Actualment s’està definint el projecte de rehabilitació de l’edifici, que, a més d’un equipament per a joves, tindrà habitatges de lloguer social i espais de memòria popular del barri.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades