El parc de l’Estació del Nord tindrà l’àrea d’esbarjo per a gossos més gran de l’Eixample

Aquest mes d’agost, al parc de l’Estació del Nord comencen les obres de l’àrea d’esbarjo de gossos (AEG), que ocuparà més de 1.400 metres quadrats.

20/08/2021 12:54 h

Ajuntament de Barcelona

L’àrea d’esbarjo passarà a formar part del conjunt del parc gràcies a uns mur tanques adaptades a les formes ondulades i orgàniques del conjunt i un recorregut que permetrà arribar des de l’entrada per la cantonada del carrer dels Almogàvers amb Sardenya fins al parc. Aquesta intervenció també comportarà altres millores, com la substitució del mur de formigó del xamfrà de Sardenya-Almogàvers, que és totalment opac, per una tanca metàl·lica que afavorirà la visibilitat entre el parc i el carrer. També s’hi obrirà una nova entrada, a la banda de la cruïlla del carrer de Sardenya, i se’n millorarà l’accessibilitat dels camins.

Nova il·luminació, mobiliari sostenible i zona verda

Altres canvis que preveu l’actuació seran a l’enllumenat, que ara disposarà de leds, i al mobiliari urbà, que s’integrarà a les formes curvilínies dels parterres, papereres i abeuradors d’aigua potable per a gossos; d’altra banda, s’hi mantindrà el 40% de la superfície de les zones verdes. El projecte també recull que a l’interior de l’àrea de gossos hi hagi un gran espai amb sorra perquè els animals hi puguin jugar, la plantació d’arbustos i la utilització de materials reciclats, de durabilitat elevada i certificats amb ecoetiqueta.

El projecte neix de l’acord entre el veïnat i tenidors de gossos per poder disposar de dues zones diferenciades que garanteixin la convivència al parc entre els qui hi van amb gossos i els qui fan servir les àrees de jocs, els espais lliures i els espais verds sense mascota.

Les obres, emmarcades en el pla de ciutat per establir espais destinats a l’esbarjo i la passejada dels animals de companyia, tenen un pressupost d’1,1 milions d’euros i està previst que s’acabin el mes de març.

Etiquetes associades a la notícia