El programa que promou la sostenibilitat a les escoles compleix 20 anys

El programa Escoles + Sostenibles ha organitzat durant el curs escolar 2020-2021 diferents activitats amb 358 escoles de la ciutat per celebrar el seu vintè aniversari i la tasca desenvolupada per promoure la sostenibilitat des de l’educació. En la cloenda del curs, celebrada en línia, hi han participat més de mil alumnes d’una cinquantena de centres i s’ha fet un repàs de les diferents iniciatives sostenibles impulsades per diferents escoles.

15/06/2021 18:45 h

Ajuntament de Barcelona

Durant el curs 2020-2021, els 358 centres que han format part del programa Escoles + Sostenibles han desenvolupat un projecte propi per millorar la sostenibilitat a l’escola i el seu entorn, amb la participació directa dels estudiants i el professorat. Els projectes han servit per impulsar, per exemple:

  • Horts ecològics
  • Sistemes de compostatge
  • Propostes per a una mobilitat més sostenible
  • Propostes per a una bona qualitat de l’aire i acústica
  • Idees per a un consum responsable
  • Sistemes d’estalvi d’aigua i d’energia

La guia del programa “Passem a l’acció” és un document útil per ajudar a cada centre educatiu a definir i desenvolupar la sostenibilitat a l’escola, sobretot per als centres que s’han incorporat al programa recentment.

El programa Escoles + Sostenibles va néixer l’any 2001 en el marc del Compromís ciutadà per la sostenibilitat de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i amb el reconeixement de les escoles com a agents de canvi a la ciutat. Durant els seus 20 anys d’història, més de 500 centres educatius hi han participat per promoure la sostenibilitat des de les aules.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades