El repte per dissenyar punts de recàrrega elèctrica mòbils i de baix cost ja té guanyadors

Resolts els dos reptes d’innovació per iniciar el desenvolupament de punts de recàrrega elèctrica flexibles i de baix cost per afavorir el desenvolupament de l’electromobilitat a la ciutat. El concurs públic es va obrir fa un any en el marc del programa InnovAcció 2030, una iniciativa conjunta del comissionat municipal de l’Agenda 2030 i BSM.

12/04/2023 12:00 h

Ajuntament de Barcelona

Està previst que els dos projectes guanyadors s’implementin, a través de proves pilot, a la xarxa d’aparcaments de BSM al llarg del primer semestre del 2024. L’execució de les dues propostes compta amb un pressupost total de 160.000 euros.

Primer repte: punt de recàrrega mòbil

El primer projecte, que liderarà l’empresa emergent californiana EV Safe Charge, consisteix en la implementació d’un punt mòbil de recàrrega de vehicles elèctrics que sigui capaç de desplaçar-se i donar cobertura a diverses places d’aparcament, sense estar fixat en un únic emplaçament. A més, el punt mòbil ha d’estar preparat per comunicar-se amb el sistema central de gestió de la xarxa Endolla Barcelona i, alhora, interactuar amb l’usuari mitjançant l’aplicació Smou. Aquest repte disposa d’un pressupost aproximat de 90.000 euros per al desenvolupament del prototip.

Segon repte: punt de recàrrega de baix cost

El segon repte d’electromobilitat proposa el desenvolupament d’un nou concepte de punt de recàrrega de vehicle elèctric, de baix cost i fàcil manteniment. L’empresa derivada catalana TeknoCEA, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC – Barcelona TECH), serà l’encarregada de fabricar cinc prototips amb un cost inferior als 250 euros per unitat. Aquest repte disposa d’un pressupost aproximat de 70.000 euros per desenvolupar-se i també es posarà a prova amb usuaris reals d’Endolla Barcelona durant el primer semestre del 2024, a l’Aparcament BSM Plaça Navas – Paral·lel.

Etiquetes associades a la notícia