El servei Vincles BCN s’adapta per incorporar persones amb discapacitat auditiva

Les persones grans amb discapacitat auditiva podran sol·licitar el servei Vincles BCN, que ajuda les persones usuàries a combatre la soledat no volguda i l’aïllament social a través de les noves tecnologies. A més, disposaran d’una dinamitzadora amb formació en la llengua de signes.

13/04/2022 10:25 h

Ajuntament de Barcelona

Una prova pilot ha permès detectar les necessitats d’aquest col·lectiu i adaptar l’aplicació. Passats els dotze mesos de prova, les persones usuàries s’han adaptat perfectament al servei i ja poden participar-hi. Les persones participants es van manifestar majoritàriament satisfetes amb el servei i el van trobar útil.

Durant els mesos de març i abril el Departament de Promoció de les Persones Grans es reuneix amb tres de les entitats més representatives del sector, l’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones amb Sordesa (ACAPPS), la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) i el Centre Recreatiu Cultural de Persones Sordes de Barcelona (CERECUSOR), per informar-los de la incorporació de les persones amb discapacitat auditiva al servei Vincles BCN.

Vincles BCN és un servei municipal que s’adreça a les persones grans que se senten soles per facilitar-ne les relacions socials amb els seus familiars, el seu cercle d’amistats i d’altres persones usuàries a través d’una app molt intuïtiva instal·lada en una tauleta o un telèfon intel·ligent.

Etiquetes associades a la notícia