El turisme esportiu ja representa gairebé el 20% dels visitants

Segons un estudi de l’Observatori del Turisme a Barcelona, el turisme esportiu a la ciutat representa prop del 20% del total que la visita. Ja sigui com a participant o com a espectador, qui visita Barcelona per un interès esportiu s’hi està més dies i hi fa una despesa superior a la mitjana.

09/01/2023 18:51 h

Ajuntament de Barcelona

Les persones que viatgen per aquest motiu allarguen l’estada fins a arribar a les 6,4 nits de mitjana (un 25,5% més llarga que l’estada del visitant en general) i tenen una despesa diària (sense comptar el transport i l’allotjament) de 81,10 euros per persona i dia (un 12,8% superior a la del turisme en general).

En ambdós casos la principal despesa diària es dedica als àpats (menjar i beure) fins a representar gairebé la meitat del pressupost (46,3%), seguida de l’entreteniment, de les compres i del transport intern.

El perfil de la persona que fa activitats esportives a Barcelona ciutat és jove i majoritàriament de procedència internacional. Hi ha més homes (69,3%) que dones (30,7%) i té de mitjana uns 30 anys, resideix a fora d’Espanya (78,3%), viatja per oci (65,8%) i ja ha visitat la ciutat anteriorment (58,9%).

A banda del gran pol d’atracció per als visitants que suposa el futbol, i singularment el Futbol Club Barcelona, la ciutat té un calendari d’esdeveniments esportius anuals en què destaquen especialment les curses atlètiques que transcorren per la trama urbana com, per exemple, la Zurich Marató Barcelona, l’Ironman Barcelona o la Cursa de Bombers de Barcelona.

Etiquetes associades a la notícia