Nou cordó de serveis per alliberar les voreres dels carrers d’Aribau i de Muntaner

La iniciativa, que neix dels Pressupostos Participatius, suposa ocupar un dels quatre carrils de circulació amb 900 noves places d’aparcament per a motos, 90 places de càrrega i descarrega i espai per a contenidors. L’actuació afecta el tram entre l’avinguda Diagonal i la gran via de les Corts Catalanes, al districte de l’Eixample.

27/01/2024 11:00 h

Ajuntament de Barcelona

El nou cordó de serveis s’ha ubicat a la vorera del costat del Besòs, en el cas de Muntaner, i s’establirà a la del Llobregat, en el cas d’Aribau. Els dos carrers quedaran amb dos carrils per a la circulació de vehicles i un de destinat al transport públic, i les voreres quedaran alliberades per guanyar més espai per als vianants.

En aquest nou carril de serveis es crearan 90 places de càrrega i descàrrega per millorar la distribució de mercaderies en uns carrers amb molta activitat comercial. També s’hi pintaran 900 places d’aparcament per a motos a la calçada per evitar que aparquin a la vorera. I s’hi ubicaran els contenidors que fins ara també eren a la vorera. Com a excepció, en els trams anteriors als girs a l’esquerra amb més circulació, no s’habilitarà el cordó de serveis, de manera que hi haurà un carril exclusiu de gir.

Es tracta d’una iniciativa votada i decidida en el marc dels Pressupostos Participatius, té un cost d’uns 115.000 euros i s’ha treballat amb els promotors de la iniciativa, l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample.

Afectacions de la mobilitat

Carrer d’Aribau: tall de dos carrils de circulació el cap de setmana del 27 i el 28 de gener. A partir del 29 de gener i fins al 9 de febrer, hi haurà dos carrils de circulació i un de bus operatius.