Els concerts de la Mercè 2022 amb el Festival BAM, Acció Cultura Viva i Música Mercè

Del 23 al 26 de setembre, la Mercè omplirà de música per a tots els gustos espais singulars d’arreu de la ciutat, amb concerts d’artistes consagrats, talents emergents i noves formes participatives, obertes i col·lectives per a la creació de llenguatges artístics.

26/07/2022 11:25 h

Ajuntament de Barcelona

La diversitat és el senyal d’identitat de la programació musical de les Festes de la Mercè, una celebració que descentralitza els concerts i amplia el ventall de les propostes artístiques gràcies al Festival BAM, a Acció Cultura Viva i a Música Mercè. Les tres branques musicals de les festes agrupen un centenar d’artistes i de grups que actuaran en dotze escenaris a l’espai públic i amb accés lliure.

Els escenaris musicals de la Mercè

La recuperació progressiva de la normalitat després de la crisi de la covid-19 ha permès plantejar una Mercè que recupera espais oberts en diferents punts de la ciutat. A més del Teatre Grec o dels jardins del Doctor Pla i Armengol, enguany tornarem a gaudir de la música en escenaris clàssics de la festa major com la Rambla del Raval, l’avinguda de la Catedral, l’avinguda de la Reina Maria Cristina o l’escenari Mediterràniament, d’Estrella Damm, a la platja del Bogatell. També es mantenen espais com el Moll de la Fusta i l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, la plaça major de Nou Barris o la Fabra i Coats, i s’estrenen espais com la ronda de Sant Antoni i la zona universitària.

Música Mercè

Una quarantena de concerts repartits per vuit espais formaran part de la programació del Música Mercè d’enguany, que per primera vegada té com a directora artística Gisela Sais. Hi destaquen les propostes del Teatre Grec, on actuaran des del jove duet format per la trombonista Rita Payés i la pianista Lucia Fumero, fins al productor i multiinstrumentista cubà Alain Pérez o la formació responsable de la banda sonora de l’exposició “Frida Kahlo”, de l’Ideal Centre d’Arts Digitals, amb projeccions a la pedra. Als jardins del Doctor Pla i Armengol hi trobem un club a l’aire lliure per descobrir la nova cançó del segle XXI, i la ronda de Sant Antoni es transformarà en un escenari dedicat al ball.

El Parc Central de Nou Barris tornarà a transformar-se, per sisè any consecutiu, en un gran auditori de música simfònica amb les propostes de la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Festival BAM

Amb una trentena d’artistes, el BAM és la branca musical de la Mercè que ens acosta la programació menys convencional, basada en sis conceptes: la dissidència, la revisitació de les arrels, la música de club i urbana i la col·lectivitat, l’autogestió, les músiques extremes i l’emergència. Passaran pels seus escenaris artistes tan diverses com Frantic Amber, Luna Ki, Asmâa Hamzaoui, Cartel Madras o Anika 9.

Acció Cultura Viva

El festival Acció Cultura Viva reivindica la seva essència única i singular creant el seu cartell mitjançant un procés participatiu en què s’han recollit més de cinc-centes propostes.

Les diversitats i la paritat de gènere són els motors de la seva programació musical, que enguany oferirà propostes musicals transgressores, inclusives, sorprenents i experimentals. Hi tindran un protagonisme especial grans icones del feminisme musical, artistes dissidents i grups que exploren gèneres musicals que passen pel flamenc, l’electrònica, el rap, el rock, la música urbana, el trap, l’R&B, el reggae, el jazz i la cançó d’autor.

El divendres 23 de setembre la Nau Bostik serà l’escenari dels concerts de La Maga, d’Eli Almic i de Koers. I la resta de la programació estarà repartida entre el dissabte 24 i el diumenge 25 al recinte de la Fabra i Coats, on es podrà gaudir de la música de Miquel i Novel Quintet, Noko Woi, Senyor Oca, Trezor, Remei de Ca la Fresca, TNDE (The Near Death Ensemble), Robot Emilio, Flamenco Metropolitan, Joana Dark, Zbabek, Nara is Neus, AMAS, Eva Fernández, Opinólogas, Som Noise i DJ Trapella.

La Roma més musical aterra a Barcelona

Com a ciutat convidada, Roma ha inspirat concerts com el de Vozes, dedicat a la italiana Mina, en què participaran la mezzosoprano catalana Marta Valero i el cor social de Rachele Andrioli, format per setze dones que fan música d’arrel. A més, la programació inclou altres concerts imprescindibles, com el de Manarinno, un dels artistes més reconeguts d’Itàlia, que actuarà per primera vegada a Catalunya, i el de l’inclassificable cantautor italià Vinicio Capossela. Finalment, l’italià resident a Barcelona, Paolo Angeli, oferirà un concert acompanyat d’una guitarra nativa de Sardenya que ell mateix ha modificat.

Els concerts de l’avinguda de la Reina Maria Cristina

Les ràdios musicals tornen a l’escenari clàssic de l’avinguda de la Reina Maria Cristina amb les propostes de la Cadena 100, que el divendres 23 de setembre oferirà les actuacions de David Ros, La Oreja de Van Gogh i Mosaic. El dissabte serà el torn d’Europa FM i els concerts de Samantha, Nerea Rodríguez, Les Montses, Itaca Band i La Pegatina. I el diumenge RAC105 tancarà la programació d’aquest escenari amb les actuacions de Clima, Ginestà, Stay Homas, Buhos i Habla de Mí en Presente. A més, el diumenge també s’oferirà la programació d’Els 40 al nou escenari de la zona universitària (carrer de Martí i Franquès) amb Portobello, Miki Núñez, Lola Índigo, The Tyets i Dr. Prats.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades