Els drets dels infants, en pantalla gran

‘Dumbo’ i ‘La vida d’en Carbassó’ protagonitzen les sessions en família del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants d’enguany, que s’obre per primera vegada al públic adolescent amb la pel·lícula ‘Les vides de Grace’.

10/10/2019 15:26 h

Oriol Bosch

El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants, enguany amb el títol “Barcelona té cura dels infants”, torna als Cinemes Girona el mes de novembre amb la nova versió de Dumbo, dirigida per Tim Burton i estrenada a finals de març d’aquest mateix any, i l’aclamada pel·lícula animada en stop-motion La vida d’en Carbassó, una adaptació de la novel·la de Gilles Paris Autobiographie d’une courgette.  

A més d’aquestes sessions adreçades al públic familiar, el cicle incorpora aquest any per primera vegada una sessió per a adolescents, amb Les vides de Grace, el film en què Brie Larson va brillar a la gran pantalla interpretant una supervisora d’un centre d’acollida per a adolescents en situació de vulnerabilitat.

Les sessions, gratuïtes amb inscripció prèvia, són les següents:

Dumbo: diumenges 10 i 24 de novembre, a les 11.00 hores.
El film tracta sobre els drets dels infants a:

  • Rebre atenció i protecció davant de situacions de discriminació i desemparament.
  • Ser tractats amb respecte, consideració i solidaritat, sobretot quan es troben en situació de vulnerabilitat.

La vida d’en Carbassó: diumenges 17 de novembre i 1 de desembre, a les 11.00 hores.
El film tracta els drets dels infants següents:

  • Dret dels infants desemparats que les autoritats en tinguin cura i els ofereixin un acolliment familiar alternatiu.
  • Dret dels infants que pateixen violència o qualsevol tipus d’abús a rebre una cura específica i a ser atesos en programes de reparació.

Les vides de Grace: diumenge 24 de novembre, a les 11.30 hores.
Els drets dels infants que es tracten a la pel·lícula són:

  • Dret que les institucions públiques els ofereixin protecció davant de tot tipus de maltractaments o abusos físics, psicològics o sexuals.
  • Dret dels infants víctimes de maltractaments que els serveis públics tinguin cura de la seva recuperació física i psicològica, i els facilitin processos d’inclusió social adequats.

El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants és un programa educatiu que té com a objectiu potenciar la reflexió sobre els drets i els deures dels infants amb una selecció de pel·lícules, i des de fa 10 anys convida les famílies a participar en una proposta que combina lleure i aprenentatge amb la intenció d’estimular el diàleg i el debat amb i entre els infants.