Els espais familiars de criança ja donen servei a prop de 1.200 petits infants

El desplegament del Pla d’educació i criança de la petita infància a Barcelona impulsa l’ampliació del servei d’espais familiars de criança municipals (EFCM). L’Escola Bressol Els Gats, inaugurada recentment, inclou també un espai familiar de criança, que ha fet créixer el servei fins a arribar a 1.147 infants i les seves famílies.

20/10/2021 16:22 h

Ajuntament de Barcelona

El curs 2021-2022 comença amb 17 espais familiars de criança municipals distribuïts arreu de la ciutat, i durant els propers mesos es preveu que la xarxa creixi amb la incorporació de dos espais nous al districte de Nou Barris, als barris de la Trinitat Nova i de Porta, i un tercer espai a Sant Martí, concretament al barri de la Verneda i la Pau. En un sol curs, Barcelona haurà passat de tenir 16 EFCM a tenir-ne 20.

Amb l’obertura dels nous espais previstos es podrà arribar a la xifra de 1.237 places, 500 més que abans de la pandèmia.

Un servei educatiu per als petits infants i les seves famílies

A la ciutat, a més de la xarxa d’escoles bressol municipals, la ciutadania disposa de la xarxa d’espais familiars de criança municipals, un servei públic de suport, atenció i acompanyament als infants fins als tres anys i les seves famílies, que es troba ubicat en equipaments de proximitat com ara escoles bressol, centres cívics i casals de barri.

Els EFCM estan pensats per promoure el vincle familiar, la trobada i el joc dels infants i el suport entre famílies, així com l’acompanyament professional a la criança des d’una mirada educativa i de salut.

Més espais socioeducatius

L’any 2019 es va posar en marxa un projecte pilot a l’EFCM Aurora, al Raval, per donar una dimensió socioeducativa a alguns dels espais de la xarxa. Ara es preveu ampliar aquesta dimensió a cinc espais familiars de criança més.

El tret característic que diferencia un EFCM socioeducatiu d’un altre és la incorporació de la vessant d’intervenció socioeducativa, amb un acompanyament singularitzat per a famílies en situació de risc social ateses pels Serveis Socials.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades