Es manté la prohibició de lloguer d’habitacions turístiques

Des de fa un any a la ciutat no s’admet la implantació de llars compartides a causa de la suspensió de l’atorgament de llicències d’habitacions d’ús turístic en habitatges i de permisos per a obres per fer llars compartides. Aquest període s’acaba el 6 d’agost, però a Barcelona no hi haurà cap canvi i es continuarà sense acceptar cap llicència de llar compartida.

04/08/2021 16:30 h

Ajuntament de Barcelona

El consistori municipal va aprovar inicialment el gener passat l’actualització del Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), que no admet llars compartides a la ciutat per preservar la funció social de l’habitatge i evitar una saturació d’habitacions turístiques que provocaria problemes de convivència i perjudicaria el comerç de barri i proximitat.

La suspensió de llicències continuarà vigent i, per tant, serà impossible atorgar cap habilitació municipal en relació amb aquesta activitat. La situació es mantindrà fins que s’aprovi definitivament l’actualització del PEUAT.

Sí que es permeten, i es continuaran permetent, els lloguers d’habitacions de més de 31 dies per a ús habitual o de llarga durada com els que es fan habitualment a estudiants o treballadors temporals. Aquest tipus de lloguer està regulat pel Codi civil i per la Llei d’arrendaments urbans (LAU).

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades