Es multipliquen les inversions estrangeres a la ciutat

Durant el 2021 Barcelona va obtenir inversions per un valor de més de cent milions d’euros, cinc vegades més que el 2020, que van generar 885 llocs de treball, més del doble que l’any anterior. Més de la meitat de les inversions provenen del sector tecnològic i de les comunicacions.

06/01/2022 11:31 h

Ajuntament de Barcelona

La captació d’inversions a través de la Direcció de Promoció Econòmica de Ciutat i del Servei de Bussines Landing de l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa va aconseguir aterrar tretze inversions: onze de noves i dues reinversions de projectes que ja estaven en marxa i ara tenen una nova dimensió.

Dels tretze projectes un 54% són de fora de la Unió Europea. Els països dels quals provenen els projectes són els Estats Units, el Regne Unit i Itàlia, amb dos projectes cadascun, i l’Argentina, Bèlgica, Estònia, França, els Països Baixos, Suïssa i la Xina.

Entre els projectes que van invertir el 2021 a Barcelona destaquen els següents:

  • PepsiCo: vol liderar la transformació digital corporativa amb el nou Global Digital Hub, que suposarà la creació de quatre-cents llocs de treball els pròxims dos anys.
  • Costa Cruceros: obrirà un customer hub per centralitzar la seva estratègia internacional de captació i fidelització de clients, i que només el 2021 ja ha suposat la creació de més de cent llocs de treball.
  • Veriff: aquesta scale-up estoniana que desenvolupa programari contra la suplantació de la identitat digital ha creat un centre de desenvolupament de producte i enginyeria que suposa la creació de cinquanta llocs de treball.

Un total 62 projectes nous per al 2022

Aquest 2022 es treballa amb 62 projectes, principalment de fora de la Unió Europea (65%), la majoria provinents de l’Argentina (15%) i el Regne Unit (13%). Hi ha una gran presència de projectes d’inversió relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació (29%) i els serveis a les empreses (16%).

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades