Es reactiven vuit punts de suport a la vacunació contra la covid-19 a la ciutat

Des del 15 de desembre es reactiven els punts de suport a la vacunació contra la covid-19 a la ciutat. Es tracta de vuit punts distribuïts entre els districtes amb menys cobertura vacunal, i estan pensats per ajudar la població a demanar cita o descarregar el certificat covid, especialment ara que comença la campanya de vacunació de les persones de més de 60 anys amb la dosi de reforç.

14/12/2021 14:33 h

Ajuntament de Barcelona

Els punts de suport a la vacunació són una iniciativa per contribuir a donar un accés equitatiu a la vacuna a tothom i prevenir un patró de desigualtats en les cobertures vacunals, relacionades en gran mesura amb la barrera digital.

La iniciativa, coordinada amb el Servei Català de la Salut, reactiva els punts en vuit equipaments de quatre districtes:

  • Ciutat Vella: Centre Cívic Barceloneta, Centre Cívic Convent de Sant Agustí, Centre Cívic Pati Llimona i CAP Drassanes
  • Sants-Montjuïc: Centre Cívic el Sortidor i Espai Química Joves
  • Nou Barris: Casal de Gent Gran de Roquetes
  • Sant Martí: Casal de Barri Besòs

Un servei que ha atès prop de dues mil persones

El servei de punts de suport a la vacunació ja es va activar entre els mesos de juny i setembre, conjuntament amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona i amb la col·laboració del 061 i el Consorci Sanitari de Barcelona, i va atendre 1.865 persones.

A més de reactivar aquest servei, ara es prorroga la cessió d’espais a la via pública per mantenir la instal·lació dels mòduls de suport als entorns de 13 CAP fins al juny del 2022, i també es prorroga el desplegament de 30 agents cívics que actuen com a personal municipal de suport a les cues i d’informació als punts de vacunació gestionats pel Departament de Salut.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades