Es recull més d’una tona de residus de la platja de la Mar Bella

Unes 200 persones voluntàries han participat en la 7a edició de la Jornada de Neteja del Fons Marí #PorNuestroMar.

20/09/2023 13:43 h

Districte Sant Martí

Diagonal Mar, YoTuba i Barcelona Fòrum District van organitzar el passat 15 de setembre la 7a Jornada de Neteja del Fons Marí #PorNuestroMar a la platja de la Mar Bella amb l’objectiu de promoure la conscienciació ambiental i la sostenibilitat de l’ecosistema marí.

En aquesta nova edició, han col·laborat 200 participants: treballadors i treballadores d’empreses i hotels del Fòrum, així com bussejadors del Projecte Silmar i Vanas Dive i submarinistes de diversos clubs de la ciutat.

Durant la jornada, els i les voluntàries han recollit un total de 1.048 kg de residus del fons del mar, i també de la platja de la Mar Bella i dels espigons, realitzant diferents funcions: busseig, apnea, kayac, paddle, natació i suport a la sorra. Entre la brossa recollida, destaquen les tovalloletes i els plàstics, seguits de ferros, llaunes, roba o burilles, entre d’altres. En la separació dels residus, ha col·laborat l’associació Animal Latitude que promou l’educació i protecció mediambiental.

La Jornada de Neteja del Fons Marí, a més de contribuir a la neteja del mar, també proposa als i les participants connectar amb l’ecosistema marí a través d’activitats com el busseig o el pàdel surf i simbolitza la unitat necessària per afrontar els desafiaments mediambientals actuals.