Es redueix el nombre d’abandonaments de gats i gossos durant el primer semestre del 2022

Durant el primer semestre d’enguany s’ha reduït prop d’un 20% el nombre d’entrades d’animals al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) respecte al mateix període de l’any passat. Una tendència a la baixa que es repeteix des del 2016, gràcies a les campanyes de conscienciació i de tinença responsable. A més, 150 gossos i 123 gats han estat adoptats des de principis d’any.

18/08/2022 12:09 h

Ajuntament de Barcelona

En concret, durant aquests primers sis mesos han entrat al centre 294 gossos, mentre que durant aquest mateix temps el 2021 van ser-ne 315; i 227 gats, respecte als 319 de l’any passat. La primera causa d’abandonament d’animals ha estat les cadellades no desitjades, i en el cas dels gossos, a més, la majoria són de races considerades potencialment perilloses. 

Malgrat aquestes dades, prop de 200 gossos i 100 gats esperen al CAACB que una família els doni una segona oportunitat, com la Zhemi, l’Omar, el Tigre, el Coco i la Nala. Es calcula que un 14% dels animals que s’abandonen viuen de manera permanent als centres d’acollida. Per això aquest estiu es manté activa la campanya “Adopta un invisible”, per impulsar l’adopció responsable i trobar una família per als animals de companyia que fa temps que són al centre per l’edat o perquè tenen alguna malaltia crònica.

L’adopció és un acte de responsabilitat, de solidaritat i d’humanitat molt gratificant, tant per a qui adopta com per a l’animal adoptat. Tot i això, cal ser conscient que els animals no són joguines, sinó éssers vius que necessiten rebre atencions i afecte durant tota la seva vida. Per tant, abans d’adoptar, és important tenir en compte el tipus d’animal, la mida, el pèl, l’edat, el sexe i el temps que li podem dedicar. 

El personal del CAACB assessora des de l’inici a la persona adoptant perquè pugui escollir l’animal que s’adaptarà millor a les característiques de la seva nova llar. 

Etiquetes associades a la notícia