Espigolament de taronges amargues per fabricar melmelada

Amb l’objectiu de promoure l’aprofitament alimentari, des de fa dos anys s’impulsa la recollida comunitària de taronges amargues dels arbres que es troben als districtes de Sant Andreu, les Corts, Ciutat Vella, Sant Martí i Gràcia per fabricar melmelada. L’espigolament és una iniciativa del programa “Mans al verd”, i en el procés hi col·laboren Parcs i Jardins, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la Fundació Espigoladors i diverses entitats socials dels districtes.

03/02/2023 12:00 h

Ajuntament de Barcelona

La recollida de taronges tindrà lloc el divendres 3 de febrer als districtes de Sant Andreu i les Corts, el dissabte 4 de febrer a Sant Martí i Ciutat Vella i el diumenge 5 de febrer a Gràcia. Abans d’iniciar el procés de fabricació de la melmelada, l’Agència de Salut Pública de Barcelona analitzarà la fruita per garantir-ne el consum.

Posteriorment, l’obrador Es Im-perfect, un projecte d’inserció sociolaboral de la Fundació Espigoladors, processarà i transformarà la fruita. La melmelada, batejada amb el nom de La Marga, serà distribuïda per diverses entitats socials dels districtes a col·lectius en risc de pobresa alimentària o exclusió social.

En la darrera campanya es van recollir 2.639 quilos de taronges i es van omplir 11.400 pots de melmelada, i van col·laborar en el procés més de 160 voluntaris i voluntàries. A Barcelona hi ha aproximadament 3.300 tarongers, una tercera part dels quals estan situats al districte de Sant Andreu.

Etiquetes associades a la notícia