Per molts Sants, sempre!

Enguany la Festa Major de Sants començarà dissabte, 24 d’agost, dia de Sant Bartomeu, i s’allargarà fins al diumenge 1 de setembre. Nou dies de festa als tretze carrers guarnits per a l’ocasió per unes comissions de festes que fa mesos que hi treballen i, a més, cinc carrers celebren l’aniversari. El pregoner d’aquest any és el presentador de televisió Toni Rovira. A la nit de concerts a l’Espanya Industrial tocaran Hello Lilliput i Hotel Cochambre. No us quedeu a casa: veniu a la Festa Major de Sants!

09/08/2019 12:18 h

Mupert

Per començar, dissabte, 24 d’agost, a les 10.00 hores, a l’església de Santa Maria, tindrà lloc la tradicional ofrena floral al patró Sant Bartomeu. Dimarts 27, a les 11.00 hores, el Mercat de Sants farà l’ofrena al sant i després hi haurà l’aperitiu mariner. Però la festa començarà definitivament el dissabte, a les 19.00 hores, al parc de l’Espanya Industrial, amb els balls i lluïments de les colles de cultura popular (gegants, tabalers, castells, banda i majorets i artistes de l’espectacle Expressions del món) i el pregó de Toni Rovira des del balcó de la Casa del Mig. A la nit, el ball i la bona música s’estendran per tots els carrers de la festa.

Dilluns a la tarda, al parc de l’Espanya Industrial, després de la ballada de sardanes i d’una actuació per a infants, a les 19.30 hores es lliuraran els premis del concurs de guarniment de carrers. Per a l’endemà, durant tot el dia, en aquest mateix espai d’actes unitaris s’han organitzat activitats familiars, i a la nit tocaran Hello Lilliput (a les 21.30 hores), guanyadors de la segona edició del programa Pedrera 3.8, i Hotel Cochambre (a les 23.00 hores), un clàssic de les versions musicals i les nits d’estiu més esbojarrades.

Aquest any Sants tindrà tretze carrers guarnits: Alcolea de Baix, Alcolea de Dalt, Casa Gran (Rosés), plaça de la Farga, Finlàndia, Galileu, Guadiana, Papin, Robrenyo, Sagunt, Valladolid, Vallespir de Baix i Vallespir. En aquests carrers podreu gaudir de la música i de fins a 400 activitats pensades per a totes les edats, com ara esmorzars de forquilla, jocs de química, sopars de germanor, tallers de circ, pinyates, xocolatades, botifarrades, vermuts, cinema o nits LGTBI.

Hi ha cinc carrers que estan d’aniversari: Guadiana i Vallespir fa 35 anys que participen a la festa; Sagunt celebra el 25è aniversari; la Comissió de Festes de la Casa Gran (Rosés) fa 20 anys, i Papin, 5.

A més, durant la setmana de festa major s’oferiran sis itineraris, rutes culturals o visites guiades als principals edificis històrics del districte. Bona part de les visites estan adaptades per a persones amb discapacitat.

El dissabte 31 d’agost es lliuraran els premis populars als guarniments dels carrers (Valladolid, 12.00 hores) i tindran lloc la diada castellera (plaça de Bonet i Muixí, 18.00 hores) i el correfoc (21.30 hores).

El diumenge 1 de setembre tindran lloc les curses atlètiques i ciclistes (al matí, al carrer de Sants i Creu Coberta) i el piromusical, al parc de l’Espanya Industrial, que a la nit clourà la Festa Major de Sants del 2019.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades