Feu ‘skate’ a Barcelona

Barcelona, coneguda com una de les ciutats amb una arquitectura que permet patinar, i zones i parcs on fer trucs.

26/03/2021 11:46 h

Miriam Vilaseca

Any rere any, a la ciutat els esports d’acció guanyen protagonisme, i els enamorats d’aquests esports augmenten progressivament.

A Barcelona l’skating és considerat un esport extrem, i per això no es pot practicar a places o carrers on hi hagi vianants. La ciutat ofereix diferents possibilitats perquè els practicants d’aquest esport puguin gaudir-ne en espais lliures especialment indicats per a aquesta pràctica. Fins al moment, Barcelona disposa de quatre parcs urbans repartits per la ciutat. Seguiu llegint per descobrir-los!

A l’ombra els dies més calorosos: parc de patinatge de les Corts

Al jardí d’Áurea Cuadrado, ubicat a menys de deu minuts en patinet del Camp Nou, trobareu aquest parc de 2.572 m² d’extensió. Envoltat d’espais verds, el parc disposa de diversos elements típics dels parcs urbans, com ara rampes, plataformes, murs, baranes…, tots ells adaptats i concebuts no només per facilitar la pràctica d’aquests esports, sinó també per crear un espai públic de qualitat, obert i gaudit pels vianants que no practiquen aquests esports.

Com si fóssiu a Califòrnia: parc de patinatge de la Mar Bella

Us imagineu patinar al costat de la platja, envoltats de palmeres? Patineu com si fóssiu a Califòrnia en aquest parc esportiu urbà de 2.985 m².

El parc disposa d’espais de diferents nivells de dificultat i diverses àrees per practicar-hi amb l’skate i la bici, amb una caixa de salts i rampes.

Parc del Fòrum

Prop de la sortida del metro El Maresme – Fòrum hi ha un petit parc amb rampes, repeus i rails. Fet de formigó, disposa d’una superfície rectangular molt ben aprofitada: d’una banda, hi trobem una zona de street, amb plans inclinats, baranes circulars i rectangulars…, i de l’altra, un bowl.

Una plaça a la Ciutadella

Amb més de 360 m², és un dels parcs menys coneguts de la ciutat, construït amb mòduls que representen diferents espais icònics de l’skating de Barcelona, com la vorada del Macba o el manny pad del Paral·lel.

El nou parc de patinatge a Baró de Viver

Estrenat el 2016, el Parc Esportiu Urbà de Baró de Viver està situat a la zona a tocar de la parada de metro del barri, a Sant Andreu. Amb 200 m² de superfície, inclou els diferents elements necessaris per practicar l’skating: dunes, plataformes i plans inclinats, bancades, volcans, baranes de rails rodons i angulars, gaps de diferents formes, rampes per saltar o lliscar i una cua d’iguana.

És un parc polivalent, especialment pensat per als que s’inicien en la pràctica d’aquest esport.

El Parc Esportiu Urbà de la Via Favència 

Situat a la via Favència, al districte de Nou Barris, aquest parc esportiu urbà es va estrenar el 2015. Disposa d’una zona per patinar en diferents modalitats (monopatí, patinet, patins o bicicleta). Amb més de 2.200  m² de superfície, el parc disposa de tots els elements propis de les places urbanes, com ara bancs, escales, grades i plans inclinats, tots ells adaptats a la pràctica esportiva urbana.

Una plaça reconvertida: parc de patinatge de la Marina

El Parc Esportiu Urbà de la Marina està situat a la plaça del Moviment Obrer, al barri de la Marina de Port, al districte de Sants-Montjuïc. Té uns 3.000 m² de superfície i zones per a tots els nivells. En el disseny del parc hi han participat entitats del teixit associatiu del barri de la Marina i del món del patinatge. És l’últim que s’ha estrenat, el setembre del 2019.

La plaça del Moviment Obrer, convertida en un parc de patinatge obert, disposa d’una pèrgola que garanteix l’ombra de dia, i té il·luminació per a les hores fosques; a més, es divideix en zones de pràctica avançada, d’iniciació i d’esbarjo.

Etiquetes associades a la notícia