Francesca Bria, nova comissionada de Tecnologia i Innovació Digital

30/05/2016 13:33 h

Ajuntament de Barcelona

El govern municipal ha nomenat Francesca Bria com a nova comissionada de Tecnologia i Innovació Digital. Bria assessora la Comissió Europea sobre polítiques d’Internet i innovació i és experta en polítiques d’innovació social digital orientades al bé comú i a afavorir els processos de democratització en el segle XXI.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha signat el decret de nomenament de Bria, que dependrà de la Primera Tinència d’Alcaldia, i que té com a objectiu liderar des del sector públic la transformació digital de Barcelona i posar la tecnologia i les oportunitats de la innovació digital al servei de les necessitats de la gent i d’un nou model d’economia col·laborativa.

Bria està convençuda que “les noves oportunitats que ofereixen les tecnologies digitals en àmbits com la participació, la democràcia, la transparència i la proximitat a la ciutadania, poden contribuir a una major democratització de les institucions públiques”.

La seva missió serà afavorir una visió més democràtica, transparent i oberta de la tecnologia, que superi i actualitzi el concepte de ciutat intel·ligent (smart city) per adaptar-lo a aquesta nova visió d’Smart Citizen and Democratic City, en la qual la implicació ciutadana i l’apoderament econòmic és clau.

La nova comissionada de Tecnologia i Innovació Digital serà també l’encarregada de liderar l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) de l’Ajuntament de Barcelona per millorar el funcionament de l’administració i la prestació de serveis que s’ofereixen als ciutadans.