‘Gusla’ és el projecte guanyador del premi Collide 2021

El duet format per la polonesa Dorota Gawęda i la lituana Eglė Kulbokaitė ha guanyat la tercera edició del premi internacional de residència artística Collide 2021, convocat l’octubre del 2021. S’hi han presentat 388 projectes procedents de 75 països.

12/01/2022 11:56 h

Ajuntament de Barcelona

Dorota Gawęda i Eglė Kulbokaitė treballen juntes des del 2013 i la seva pràctica navega entre la performance, la instal·lació, l’escultura, el vídeo i la pintura, tot arrelat en la teoria i la ficció feministes. La proposta guanyadora es titula Gusla, que en polonès significa ‘bruixeria’ i deriva del folklore rural. 

El duet d’artistes, amb seu a Basilea (Suïssa), realitzarà una residència artística entre el Centre Europeu per a la Investigació Nuclear (CERN), a Ginebra, i Hangar, a Barcelona.

A més, s’han atorgat tres mencions d’honor, a persones i institucions que podran participar en el programa “Arts at CERN” i fer una estada breu a aquest laboratori per fer recerca sobre idees que puguin donar suport a les seves propostes: el cineasta indonesi Riar Rizaldi, el col·lectiu amb seu a Nova Zelanda The Observatory Project i la colombiana ubicada a Barcelona María Paz.

Des del 2019 el programa “Arts at CERN” i l’Ajuntament de Barcelona, en el marc del Pla Barcelona Ciència, treballen conjuntament per fomentar el diàleg entre l’art i la ciència a un alt nivell.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades