iDEM, el projecte per crear eines d’IA per fer més accessibles la informació i el debat democràtic

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) participa en el projecte europeu iDEM, que crearà eines d’intel·ligència artificial (IA) que simplifiquin i facin més comprensibles les informacions per participar en el debat democràtic, dirigides a persones amb dificultats de comunicació o discapacitat intel·lectual.

29/01/2024 11:51 h

Ajuntament de Barcelona

Per dur a terme el projecte, l’IMPD s’ha aliat amb deu socis europeus més, com universitats, institucions, entitats socials i empreses tecnològiques. A Catalunya s’hi han sumat la UPF i la Sindicatura de Greuges de Barcelona.

El projecte europeu iDEM vol dissenyar tecnologies i programes de programari que simplifiquin els documents sobre els assumptes públics per adaptar-los a partir de tècniques d’IA i de processament del llenguatge natural.

Abans de desenvolupar les eines d’IA es duran a terme sessions de treball, amb prop de vint persones de col·lectius actualment exclosos dels processos democràtics, que contribuiran a detectar quin és l’origen de les dificultats de comprensió.

El projecte iDEM, que s’ha iniciat aquest mes de gener, tindrà una durada de tres anys i compta amb el finançament del programa Horizon de la UE, que hi aportarà 3 milions d’euros.

Etiquetes associades a la notícia