Informe sobre les opcions de millora de l’aeroport del Prat Josep Tarradellas

El document analitza diverses alternatives sobre el futur de la infraestructura aèria dins el context actual de canvi climàtic i postpandèmia. L’informe, que s’ha treballat durant l’últim any, estudia també les afectacions ambientals de l’aeroport i els seus entorns.

17/06/2021 16:59 h

Ajuntament de Barcelona

L’informe exposa els beneficis i inconvenients, així com els principals impactes ambientals, de cinc propostes per millorar la infraestructura:

  1. Un model d’optimització de les pistes actuals sense necessitat d’augmentar-ne la superfície.
  2. La proposta plantejada per AENA, que vol ampliar la tercera pista de l’aeroport per permetre l’aterratge d’avions de grans dimensions, minimitzant l’impacte acústic i amb una baixa inversió.
  3. La construcció d’una quarta o fins i tot una cinquena pista sobre el mar.
  4. Un sistema aeroportuari Barcelona-Girona que no necessitaria ampliar les pistes a l’aeroport, preservaria els espais naturals de la zona i s’integraria amb el transport ferroviari d’alta velocitat.
  5. Mantenir l’àrea actual amb millores infraestructurals i operacionals i amb la substitució de vols de curt abast, amb un impacte ambiental baix.

El document, obert a tothom qui el vulgui consultar, s’utilitzarà a les taules de debat sobre el futur de la infraestructura i com a eina d’anàlisi de les diferents alternatives que hi ha.