Inscripcions obertes per participar en una nova edició de l’Agrohackató

L’esdeveniment, que tindrà lloc el pròxim 1 de desembre a Torre Jussana, està obert a totes les entitats de la ciutat vinculades a l’agroecologia i la sobirania alimentària.

10/11/2023 10:34 h

Ajuntament de Barcelona

Per tercera vegada l’espai Agròpolis convoca les entitats de la ciutat vinculades a l’agroecologia i la sobirania alimentària, tant si estan adherides a l’espai com si no, a una hackató centrada en la creació de nous projectes i solucions creatives que transformin el model alimentari de Barcelona.

La cita tindrà lloc el divendres 1 de desembre de 10 a 14h a Torre Jussana (Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30). Cal inscripció prèvia.

Un laboratori d’idees amb projecció de futur

Les hackatons són sessions de treball intenses, amb format de laboratori d’idees, en les que es creen dinàmiques de treball col·lectiu i es materialitzen solucions innovadores a reptes específics.

A l’Agrohackató, gràcies a la col·laboració de la cooperativa Fem Procomuns, s’aplicarà el model de la “sostenibilitat del procomú”, que mitjançant l’anàlisi de cinc dimensions dels projectes permet activar la intercooperació i explorar els recursos a mobilitzar.

Els cinc pilars a analitzar són: la comunitat, els recursos a mobilitzar, la força de treball, el coneixement i habilitats compartides i la governança democràtica.

Aquest model permetrà imaginar el potencial dels projectes segons l’entorn i fomentar la intercooperació per fer-los realitat des de l’endemà de la jornada.

De fet, en anteriors edicions de l’Agrohackató s’han concebut idees que s’han materialitzat en projectes reals, alguns dels quals s’han pogut finançar a través de la convocatòria de subvencions ‘Impulsem el que fas’.

Una oportunitat d’aterrar propostes i buscar aliances

En aquesta edició es treballarà de nou sobre els grans reptes alimentaris que té Barcelona però especialment sobre idees, propostes o projectes aportats per les mateixes entitats i que puguin enriquir-se del procés de laboratori d’idees i cocreació.

Per aquest motiu, es fa una crida a entitats i organitzacions a fer arribar propostes vinculades a l’agroecologia i la sobirania alimentària per a ser treballades de manera col·lectiva a l’Agrohackató.

Tant si es tracta d’un esbós de projecte que necessita madurar, com si és un projecte propi a la recerca d’aliances, com si es tracta simplement d’una bona idea o iniciativa per a la ciutat, es poden fer arribar prèviament perquè durant la sessió la proposta s’aterri i amb ajuda de la intel·ligència col·lectiva en puguin sorgir projectes exitosos.

Si voleu proposar una idea o projecte per a treballar a l’Agrohackató feu-ho mitjançant aquest formulari, abans del dia 27 de novembre.

Què és Agròpolis

Impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de transformar el sistema alimentari a la ciutat, Agròpolis és un espai públicocomunitari que durant l’any organitza diferents jornades dedicades a l’intercanvi d’experiències i la cocreació de projectes relacionats amb la sobirania alimentària i l’agroecologia.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia