La cotxera d'autobusos d’Horta incorpora una planta fotovoltaica

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha promogut aquest projecte que consta de 820 plaques solars, repartides entre la coberta de l’edifici i la visera frontal, amb una superfície de 2.120 m2, que permetran cobrir el 56% del consum energètic diürn de la cotxera i reduir les emissions en gairebé 181 tones anuals de CO2.

04/06/2024 16:55 h

Ecologia Urbana

Amb aquesta planta fotovoltaica també es cobrirà el 22% del consum global, amb una energia anual produïda prevista de 663,6 megawatts hora (MW/h). A més, s’ha dissenyat perquè en un futur pugui emmagatzemar l’energia sobrant en bateries.

El projecte s’ha fet amb una inversió de més de 440.000 euros i es preveu que permeti estalviar anualment més de 155.000 euros.

La cotxera d’Horta és un equipament de referència a nivell internacional per la seva integració en l’entorn i en matèria de sostenibilitat. Està especialment dissenyada per poder fer ús d’energies renovables i alternatives, minimitzar l’impacte ambiental i facilitar el reciclatge de l’aigua que s’utilitza per rentar els vehicles, entre altres innovacions.

Més enllà d’aquest projecte, la xarxa de metro de TMB disposa d’un total de 997 plaques fotovoltaiques a diferents centres de treball: Boixeres, Santa Eulàlia, Sagrera i Miramar que generen una potència de 700,14 MWh/any.

Més informació a TMB