Torna la Festa Major de Gràcia 2021 amb aforament limitat

La Festa Major de Gràcia 2021 s’adapta a la situació sanitària actual i programa activitats de format reduït, amb aforament limitat i reserva prèvia. Se celebrarà en les dates habituals, del 15 al 21 d’agost, i aplicarà tots els protocols vigents per garantir una festa segura i responsable. En general, per gaudir d’un acte o actuació de festa major caldrà fer una reserva prèvia, malgrat que algunes actuacions de petit format funcionaran només amb control d’aforament.

03/08/2021 12:33 h

Ajuntament de Barcelona

 

 

Tot i la situació sanitària, un dels trets més característics de la festa es manté, i es recupera el guarnit en 21 carrers amb col·locació aèria per facilitar el pas de les persones i amb direccions úniques per poder regular els accessos i evitar aglomeracions. En aquest sentit, un centenar de persones informadores regularan l’accés i la distribució de les persones que visitin els carrers o participin en els diferents actes o actuacions previstes.

Tres espais nous de programació d’activitats

El Districte de Gràcia ha facilitat enguany dos espais de programació unitària i la Fundació Festa Major de Gràcia en facilita un més. Es tracta de zones àmplies i segures, on es pot garantir la distància entre persones, per gaudir d’actuacions culturals per a públics de totes les edats. Són els espais següents:

  • La plaça de Joanic
  • El carrer de Pi i Margall, entre els carrers de Sant Lluís i de Joaquim Ruyra
  • El carrer de Bailèn, entre els carrers de Sant Antoni Maria Claret i de la Indústria

Pregó de Festa Major

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, veí de la Vila de Gràcia, serà el pregoner de la Festa Major de Gràcia 2021. El pregó es tornarà a fer des del balcó de la Seu del Districte de Gràcia, tot i que serà un acte que només es podrà seguir de manera telemàtica. Es retransmetrà en línia i en directe el 14 d’agost a la tarda.

Homenatge a Jordi Fàbregas

La Festa Major de Gràcia 2021 també vol tenir un espai en memòria de l’activista cultural, creador i divulgador musical Jordi Fàbregas, fundador del Centre Artesà Tradicionàrius, que va morir el gener passat. L’homenatge, que es farà el 18 d’agost, l’organitzen conjuntament l’Associació Cultural TRAM, Colles de Cultura, la Fundació Festa Major de Gràcia i el Districte de Gràcia.

Festa inclusiva i lliure d’agressions masclistes

Un any més s’ha programat una festa inclusiva amb activitats i actuacions pensades per a persones amb diferents tipus de discapacitat.

Hi haurà un punt d’informació i assessorament antimasclista a la plaça de la Revolució. L’objectiu és prevenir els possibles casos d’assetjament sexual i atendre i assessorar les persones que pateixin violències masclistes, LGTBI-fòbiques o sexuals a l’espai públic en el context de festa major.

A més, també s’han programat diferents activitats amb motiu de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Tota la programació de la Festa Major de Gràcia 2021 estarà disponible al web de l’Ajuntament i al de la Fundació Festa Major de Gràcia a partir del divendres 6 d’agost. Les reserves per assistir a les diferents activitats es podran fer a partir del dilluns 9 d’agost.

Més informació