La línia 5 de metro torna a funcionar amb normalitat

Des de les cinc del matí de l’1 de setembre la ciutadania podrà fer servir tota la línia sense interrupcions, des de Vall d’Hebron fins a Cornellà Centre. Les obres s’han acabat dins del calendari previst, abans que comenci el període escolar, per minimitzar les afectacions a la mobilitat. S’han renovat integralment tres quilòmetres de via.

31/08/2022 12:14 h

Ajuntament de Barcelona

Els treballs, que s’han realitzat en el tram entre La Sagrera i El Carmel, es van iniciar durant la setmana santa i al llarg del juliol i de l’agost se n’ha executat la segona i última fase. Les obres han suposat la renovació integral de 3 quilòmetres de via, motivada en bona part per l’antiguitat d’aquest tram de la línia 5, amb una infraestructura que datava dels anys seixanta.

Un dels principals motius de les actuacions ha estat reduir fins a un 45% les vibracions detectades en diversos sectors dels barris per on passa la línia. Altres beneficis de les obres han estat millorar la fiabilitat de la línia, minimitzar-ne el nombre d’incidències i aconseguir un manteniment més eficaç, amb una optimització dels costos. A més, s’ha preparat la línia per incrementar en un futur l’oferta de trens i millorar-ne la freqüència de pas.

En les obres de la línia 5 s’hi han invertit 15 milions d’euros.