La Model estrena una exposició permanent que explica la seva futura transformació

Com serà la Model del futur? Quins equipaments tindrà l’antic recinte penitenciari? Quins edificis es mantindran? A partir d’ara, tota aquesta informació es pot consultar a la nova exposició permanent que s’ha instal·lat al pati d’entrada de la Model, que explica el procés de transformació que viurà tot aquest recinte en un futur proper.

29/11/2022 19:00 h

Ecologia Urbana

La Model es convertirà en un gran pol d’equipaments (en crearà 7 de nous) i habitatge social (121 habitatges) i donarà resposta a les reclamacions del veïnat i a les entitats de la zona. A més, tot estarà envoltat d’un gran parc urbà que es convertirà en un nou pulmó verd a la Nova Esquerra de l’Eixample. I tot això sense oblidar la memòria històrica d’aquest edifici imponent, que va funcionar com a presó durant 113 anys.

“La Model es transforma” explica aquest procés de canvi en una exposició que recorre el pati d’entrada de la Model, al carrer d’Entença, 155. Mitjançant uns tendals i unes banderoles grans instal·lades al pati, els visitants podran consultar les novetats en quatre grans eixos temàtics:

  • Habitatge
  • Equipaments
  • Espai públic i sostenibilitat
  • Patrimoni i memòria

El pati d’entrada és un espai que està obert cada dia (de dilluns a dissabte, de 10.00 a 20.00 hores; i diumenge, de 10.00 a 14.00 hores), d’accés lliure i que funciona com un interior d’illa públic per a tot el veïnat de la zona. Per tant, tots els que s’hi acostin a partir d’aquest dimecres 30 de novembre podran visitar l’exposició lliurement.

L’exposició també disposa d’altres materials explicatius, com ara unes lones temàtiques grans als quatre xamfrans de l’illa de la Model o a la mateixa façana del carrer d’Entença, 155.

Els detalls sobre la transformació de la Model i el projecte d’ordenació aprovat recentment es poden consultar en aquesta pàgina del web de la Model.