La primera promoció de dones del programa BCN Fem Tech acaba amb èxit la formació digital

Vint-i-cinc dones en situació de vulnerabilitat han rebut avui el diploma de la formació en capacitació tecnològica del programa BCN Fem Tech, una iniciativa publicoprivada per impulsar l’ocupació femenina en el sector de les noves tecnologies i reduir la bretxa digital de gènere.

01/10/2021 14:29 h

Mireia Alonso

La primera promoció del programa de formació de BCN Fem Tech s’ha acabat amb la capacitació de 25 dones en programació i desenvolupament de webs Full Stack, una iniciativa pionera que es va posar en marxa enguany en el marc de la mesura de govern per a l’equitat de gènere en els entorns tecnològics.

La formació, gratuïta i de sis mesos de durada, ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Barcelona Activa, Factoria F5, Fundació Formació i Treball i Endesa, i aquesta és la primera de les dues promocions que participaran en el programa durant l’any 2021. En el segon curs, que comença aquest mes d’octubre, hi participaran 25 dones més, amb un perfil de vulnerabilitat i dificultats per trobar feina.

La reorientació de perfils professionals cap al sector tecnològic és una oportunitat ocupacional d’accedir a un sector en forta expansió, on cal reduir la bretxa digital de gènere i impulsar la presència de més dones tecnòlogues. El programa inclou dos objectius bàsics: d’una banda, l’assoliment de les competències tecnològiques i metodologies més utilitzades per les empreses, i, de l’altra, l’aprenentatge de competències transversals, com la motivació, la creativitat o el treball en equip, per desenvolupar-se amb èxit en un sector en fort creixement.

Un cop acabada la formació, les participants rebran acompanyament de l’equip de professionals del projecte per cercar feina. Dues d’elles ja van aconseguir un contracte laboral de perfil tecnològic abans d’haver acabat la formació.

Aquesta iniciativa se suma a d’altres accions per promoure l’equitat de gènere en l’àmbit tecnològic, com la creació recent de la xarxa de dones BCN Fem Tech o la primera edició dels premis BCN Fem Tech per impulsar projectes que promoguin les professions tecnològiques entre les dones i les nenes.

Notícies relacionades