La taxa turística donarà impuls a projectes culturals i creatius

La Comissió de Govern ha aprovat el finançament, amb 800.000 euros provinents de part de la recaptació de l’impost d’estades en establiments turístics (IEET), de la campanya de promoció turística de la ciutat, del projecte Pride 2020, del Grec Festival de Barcelona i de la Mercè. Es vol fomentar en l’àmbit internacional un turisme de qualitat vinculat al món cultural i també la distribució de l’oferta turística perquè la ciutadania revisiti Barcelona.

16/06/2020 16:21 h

Ajuntament de Barcelona

Els projectes finançats pretenen contribuir a situar la ciutat com un destí segur i potenciar activitats destinades a la innovació, la sostenibilitat, la promoció exterior i el consum local.

  • Campanya de promoció turística (200.000 euros): promoure el consum local de productes que fins ara han estat copats per visitants, amb estratègies, mercats i productes diferenciats en cada etapa.
  • Projecte Pride 2020 (100.000 euros): fomentar la contribució d’aquest esdeveniment per situar la ciutat entre les principals destinacions turístiques LGTBI i com a compromís per visibilitzar la lluita pels drets d’aquest col·lectiu.
  • Grec Festival de Barcelona (250.000 euros) i la Mercè (250.000 euros): donar suport i mantenir una oferta cultural atractiva i internacional malgrat la crisi sanitària.

Aquest paquet d’inversions s’afegeix al que ja es va aprovar la setmana passada, 2,97 milions d’euros per a projectes de suport al teixit empresarial, impuls de la sostenibilitat i promoció de la ciutat i per incentivar el consum local.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades