L’Ajuntament de Barcelona entrega les claus de 54 habitatges públics de lloguer al Bon Pastor

04/12/2023 09:52 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB), ha lliurat les claus dels nous pisos del carrer de Novelles, 2-10, al barri del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu. A l’acte han assistit la regidora del districte de Sant Andreu, Marta Villanueva, el comissionat d’Habitatge, Joan Ramon Riera, i la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor, Paquita Delgado.

El comissionat ha posat el focus en el canvi que suposa per a les famílies i ha assegurat que “és un punt d’inflexió en el projecte vital”. “Els que recordem com era el Bon Pastor fa 25-30 anys sabem la profunditat del canvi social que això implica per a les famílies”, ha afegit. També ha volgut remarcar que “ens congratula moltíssim” el fet que “des de l’Ajuntament puguem donar suport en la construcció de projectes de vida”.

Per la seva banda, la regidora ha destacat que les famílies canvien de pis, però sense deixar el barri: “Els pisos que estem entregant són de veïns i veïnes que viuen al Bon Pastor i, per tant, continuen al barri. És important no sortir del teu espai, i poder créixer i desenvolupar el teu projecte vital al teu entorn, és el millor”. Finalment, ha esmentat el “gran repte” que suposa la transformació del districte de Sant Andreu en general i del barri del Bon Pastor en particular: “Estem creixent i ho volem fer de la mà dels veïns i les veïnes. S’està transformant el Bon Pastor i, per no oblidar d’on venim, tenim un museu sobre aquesta nova transformació”, en referència al Museu de les Cases Barates.

Així és l’edifici del carrer de Novelles, 2-10
Aquesta promoció consta de 27 habitatges de lloguer social i 27 habitatges de lloguer assequible. Per tant, 54 persones adjudicatàries i les seves famílies ja han pogut entrar a la seva nova llar. Una d’elles és la Maria Matkava, que es mostra “molt agraïda”. Ella i la seva família enfronten la nova etapa “molt contentes i molt felices”. “No tinc paraules per explicar aquesta emoció que tinc”, confessa.

És un edifici de quatre plantes, planta baixa i planta soterrani amb un aparcament de 55 places per a vehicles de quatre rodes. Dels 54 pisos, 39 tenen tres dormitoris; 14, tenen dos dormitoris; i només 1 pis en té un.

Respecte a la seva eficiència energètica, el disseny està pensat per promoure al màxim la ventilació natural creuada, compta amb calderes de condensació mixtes de gas natural i a la coberta s’han instal·lat plaques solars. A més, disposarà de recollida pneumàtica de residus sòlids urbans.

L’edifici I1 forma part de la quarta fase del procés de remodelació del barri de les cases barates del Bon Pastor que està duent a terme l’IMHAB des de fa 16 anys. L’any 2006 es va concloure la primera fase, en què es van entregar 152 pisos nous. El 2010 se’n van lliurar 190 més, i al març del 2017, 167. En aquesta quarta fase es faran 244 habitatges en total.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia