L’emergència climàtica, eix del programa Escoles + Sostenibles aquest curs

Un total de 21 centres escolars s’incorporen al programa Escoles + Sostenibles, que aquest curs tindrà com a eixos principals l’emergència climàtica, la contaminació de l’aire i el futur del planeta. Durant el curs els alumnes treballaran projectes per millorar la sostenibilitat a l’escola i el seu entorn.

16/10/2019 14:27 h

Ajuntament de Barcelona

L’1 de gener de 2020 es decretarà l’emergència climàtica a la ciutat amb un document que dues-centes entitats, experts i representants de totes les administracions ja estan treballant.

Aquest problema va centrar també l’última cimera mundial de l’Organització de les Nacions Unides, on l’alcaldessa, Ada Colau, va reclamar una aliança global per fer més efectives les actuacions.

En aquest context, el programa Escoles + Sostenibles ha situat l’emergència climàtica com un dels eixos prioritaris de treball per a aquest curs. La xarxa, amb 19 anys de recorregut, inclou 358 centres educatius de la ciutat.

Una transformació amb l’alumnat

Durant el curs, cada centre desenvolupa un projecte propi per millorar la sostenibilitat a l’escola i el seu entorn, amb la participació directa dels estudiants i el professorat. Els projectes poden incloure:

  • Horts ecològics
  • Sistemes de compostatge
  • Propostes per a una mobilitat més sostenible
  • Propostes per a una bona qualitat de l’aire i acústica
  • Idees per a un consum responsable
  • Sistemes d’estalvi d’aigua i d’energia

Avui ha tingut lloc al Saló de Cent l’acte de benvinguda del curs escolar 2019-2020 de la xarxa d’Escoles + Sostenibles. Hi han participat 240 alumnes i docents de 43 centres educatius.

Notícies relacionades