Les àrees de gossos de la ciutat, més netes i cuidades

Nou contracte per executar les tasques necessàries per mantenir, conservar i millorar l’estat físic i qualitatiu de les àrees d’esbarjo de gossos de la ciutat. Té una durada de dos anys i un pressupost de 714.808,49 euros i inclou actuacions de manteniment preventiu i correctiu per a cada espai, els treballs de jardineria i les actuacions d’urgència que siguin necessàries en cada cas.

19/02/2023 10:11 h

Ajuntament de Barcelona

Ara es reforça el servei de neteja en aquestes zones, que porten a terme els operaris i operàries que ja s’encarreguen dels espais verds de la ciutat. Les àrees es netegen entre una i dues vegades al dia i el servei inclou també el buidatge de les papereres.

A més, per evitar les males olors i que s’alci pols, les noves àrees d’esbarjo de gossos de la ciutat incorporen sistemes de reg, i totes les àrees existents es desinfecten, de nit, amb un producte completament innocu que té propietats bactericides, fungicides i viricides.

Actualment a Barcelona hi ha 116 espais destinats a gossos: 46 àrees d’esbarjo de més de 400 m2 i 70 àrees de menys de 400 m2. En els darrers anys s’han creat diverses àrees d’esbarjo de gossos de més de 400 m2 amb elements de mobiliari i fonts nous per garantir que n’hi hagi com a mínim una per districte.

El manteniment integral d’aquests espais també inclou treballs de jardineria i la reparació del mobiliari urbà (bancs, papereres i pictogrames). En aquesta línia, es fan setmanalment dues inspeccions visuals de cada espai per detectar-hi actuacions necessàries.

El nou contracte de manteniment potencia el seguiment de les actuacions i detalla un seguit de tasques com la desinfecció mensual de les àrees d’esbarjo de gossos amb aplicació de fitosanitaris o la poda d’esporga i la tallada anual d’arbres, bardisses i arbustos de les àrees, entre d’altres.

Notícies relacionades