Les Corts fa un recorregut de memòria històrica en homenatge a Maria Salvo

08/04/2016 10:45 h

Districte Les Corts

Dins del marc de la celebració del 85è aniversari de la proclamació de la Segona República, el Grup Promotor per al Futur Monument Presó de Dones de Les Corts promou un homenatge a l’ex-presa política Maria Salvo Iborra el proper dijous 14 d’abril.

Es farà un recorregut pels diferents indrets del districte on es commemora la Presó de Dones de les Corts amb una explicació sobre la història d’aquesta institució de repressió franquista.

Programa:

17.50 h Arribada de dones de Sant Martí, Sant Adrià i Nou Barris a les Corts amb el “Bus Memòria”

Recorregut 

18 h Inici de l’acte

– Oriol López, de Conèixer la història /Eurom‐de la Universitat de Barcelona,  farà una breu explicació de l’acte i de la història de la presó. Av. Diagonal /Joan Güell

Anna Maria Batalla llegirà un text de la seva mare, Anna Solà, ex-presa a les Corts, sobre la vida durant la República. Façana lateral d’El Corte Inglés al carrer Joan Güell

– Acte d’homenatge a Maria Salvo. Espai de memòria “Dones i presó” a  Joan Güell / Europa

  • Glossa  a Maria Salvo, a càrrec de Montserrat Llor, escriptora
  • Parlaments d’Enric Pubill (Ass. Ex-presos polítics); Llum Ventura (Exmembre de Dones del 36); Adela Agelet (Associació Veïns i Veïnes de les Corts); Marta Mas (Comissió de Gènere i Memòria)
  • Lectura d’un de text i poema de Carmen Agredano, Mercè de la Torre (Taula de Dones del  Districte de les Corts)
  • Parlament de Maria Salvo
  • Tancament de l’acte

19 h Sortida del “Bus Memòria” cap a pl. Sant Jaume

20 h Assistència a l’acte institucional amb els Cors de Clavé, a la plaça Sant Jaume

 

Un servei d’autobús gratuït realitzarà el transport de les convidades i convidats de Sant Martí, Sant Adrià i Nou Barris a Les Corts, així com de les persones que vulguin anar de les Corts a la plaça Sant Jaume. Les places són limitades i per aquest motiu demanem la vostra confirmació mitjançant aquest formulari.

Més informació:

blocs.lescorts.cc/presodedones