Les escoles de música comencen un nou curs

Més de 3.500 alumnes han començat el curs 2023-2024 a les cinc escoles municipals de música de la ciutat, que enguany celebren el 30è aniversari, i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. L’objectiu de les escoles municipals de música és facilitar l’accés a la pràctica musical a alumnat de totes les edats, respectant el dret a accedir-hi i atenent al valor educatiu i social de la música i la influència que té en l’èxit escolar.

18/09/2023 17:23 h

Ajuntament de Barcelona

Les cinc escoles municipals de música de la ciutat (EMM Can Fargues, EMM Can Ponsic, EMM Eixample – Joan Manuel Serrat, EMM Nou Barris i EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana) tenen més de 2.400 alumnes matriculats en els programes de llarg recorregut, i s’hi programaran tallers de durada variable per a infants i adults, amb una oferta de 625 places. Quant al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, que també oferirà un programa d’activitats obertes a la ciutat, 518 persones s’han matriculat en les diferents disciplines d’estudis de grau professional.

Per garantir que la situació econòmica no sigui un obstacle, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) ofereix bonificacions sobre el preu públic per a l’alumnat de 4 a 18 anys. El curs 2022-2023 es van atorgar un total de 268 bonificacions a famílies amb alumnes matriculats en programes de llarg recorregut.

Les escoles municipals de música també promouen activitats de suport i acompanyament a centres educatius i projectes de sensibilització musical en l’àmbit comunitari, vinculats a equipaments culturals com, per exemple, centres cívics, casals de barri i altres entitats i associacions. També formen part de la dinàmica cultural i participen en programacions artístiques i de caràcter festiu.

Durant aquest mandat està previst ampliar la xarxa d’escoles municipals de música amb dos centres més, així com traslladar l’EMM Sant Andreu al recinte de Fabra i Coats perquè pugui començar l’activitat en aquest nou espai el curs 2024-2025.

Etiquetes associades a la notícia