Les festes de Nadal comencen a Barcelona amb l’encesa de llums

Milers de bombetes, llums en cascada, estrelles gegants... Ja és aquí l’enllumenat de Nadal, que dona el tret de sortida a les festes. L’acte d’encesa de llums ha tingut lloc aquesta tarda a la plaça Major del districte de Nou Barris i ha estat precedit d’un espectacle de llum, teatre, música i humor obert al públic, amb el qual els veïns i veïnes de la ciutat han gaudit d’un dels moments més esperats de l’any.

24/11/2022 20:35 h

Ajuntament de Barcelona

Amb el nom d’Anys llum i la direcció de l’actor David Selvas, la productora La Brutal ha presentat un muntatge teatral amb música en directe i projeccions de gran format.

La peça, que ha intercalat grans temes procedents del repertori de musicals consolidats i altres cançons adaptades per a l’ocasió, ha començat amb una versió en català de “Hello”, del musical The Book of Mormons.

La música ha estat el lligam que ha recorregut un espectacle que ha convidat els espectadors a viatjar a través del temps i repassar la relació que tenim amb la llum, especialment durant les nits més llargues i fredes de l’any.

Anys llum ha estat un periple musical que ha mirat enrere per revisar moments clau de la relació de les persones amb la llum: el descobriment del foc, les saturnals de l’antiga Roma, l’edat mitjana o el descobriment de l’electricitat. Tot això per arribar als nostres dies i concloure que, des de l’inici dels temps, els humans hem encès llums en cases i carrers per trencar la foscor i fer més acollidores les llargues nits d’hivern.

L’espectacle també ha inclòs la interpretació de joves intèrprets del cor comunitari Musicals’ Choir, de l’Escola de Músics del Raval, dirigit per Cristina Colomer.

Però aquesta vesprada no hauria estat completa sense tenir l’oportunitat de conèixer en directe la cançó de Nadal, Barcelona és un regal, que han compost els artistes santandreuencs Ginestà.

Una tarda de música, humor, teatre i projeccions audiovisuals per reflexionar sobre el paper de la llum i interrogar-nos sobre què passaria si desaparegués un dels elements més importants de la celebració de les festes de Nadal a la ciutat.

Que comencin les festes!

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades