Les obres d’urbanització per ampliar el tramvia de les Glòries a Verdaguer començaran a la tardor

Pas endavant per connectar el tramvia per la Diagonal. Les obres d’urbanització de l’avinguda i d’infraestructura tramviària entre la plaça de les Glòries i el carrer de Verdaguer començaran a la tardor. S’han licitat els primers quatre lots dels treballs de connexió que millorarà la xarxa de transport públic a la ciutat i l’àrea metropolitana.

04/06/2021 12:52 h

Ajuntament de Barcelona

L’ampliació del tramvia per la Diagonal permetrà connectar el centre de la ciutat amb nou municipis de l’àrea metropolitana i millorar l’eficiència i la interconnectivitat de la xarxa de transport públic de la ciutat.

La licitació de les obres abans de l’estiu suposa el compliment del compromís adquirit amb l’acord entre l’Ajuntament i l’Autoritat del Transport Metropolità per accelerar la posada en marxa de la connexió tramviària.

La divisió en quatre lots de l’obra civil d’aquesta fase permet diversificar els beneficis econòmics de l’actuació i també els riscos:

  • Canòpia de l’intercanviador: Inclou la urbanització de la zona del parc de les Glòries Canòpia – àmbit tramvia i la primera fase de l’ampliació del vestíbul de l’estació de metro Glòries de l’L1.
  • Primera fase de la urbanització de la Diagonal, que ampliarà l’espai per a vianants i bicicletes i el verd urbà.
    • Tram comprès entre la Gran Via i Lepant: urbanització de l’avinguda i implantació de la xarxa tramviària.
    • Tram comprès entre Lepant i Nàpols: urbanització de l’avinguda i implantació de la xarxa tramviària.
    • Tram comprès entre Nàpols i Girona: urbanització de l’avinguda (entre el c. Nàpols i pg. Sant Joan) i la implantació de la xarxa tramviària (entre els c. Nàpols i Girona).

Les obres, que duraran 21 mesos, costaran 56.112.778,67 €.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades